Lee ndepụta mmalite na Windows 7

Mmemme nke Autorun na-enye ohere maka ngwa eji aha ya ka ọ malite mgbe usoro sistemụ amalite, na-enweghị echere onye ọrụ iji rụọ ọrụ ha aka. Nke a bụ atụmatụ bara uru nke na-enye gị ohere ịchekwa oge na ngwa ngwa ndị onye ọrụ chọrọ oge ọbụla amalitere usoro ahụ. Ma, n'otu oge ahụ, mgbe mgbe, usoro nke onye ọrụ mkpa anaghị abanye na ya mgbe niile. N'ihi ya, ha na-eburu usoro ahụ na-enweghị isi, na-egbusi kọmputa. Ka anyị chọpụta otú e si ele ndepụta akpaaka na Windows 7 n'ụzọ dịgasị iche iche.

Hụkwa: Otu esi gbanyụọ usoro ikike na Windows 7

Imeghe ndepụta mmalite

Ị nwere ike ịlele ndepụta ikikere site na iji ma ọ bụ ihe eji eme ihe n'ime ụlọ ma ọ bụ iji ngwa ndị ọzọ.

Usoro 1: Onye nchịkọta ihe

Fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe niile gbasara oge a maka ịrụ ọrụ arụmọrụ na-akwado aka manụ. Otu ịba uru dị otú ahụ bụ usoro ihe nchịkọta.

  1. Na-agba ọsọ nchịkọta. N'akụkụ aka ekpe nke ngwa ahụ, pịa na nkọwa "Ọrụ".
  2. Na ngalaba nke meghere "Ọrụ" gaa na taabụ "Mmalite".
  3. A windo mepee na taabụ "Windows"Nke ga-abụ ndepụta nke mmemme arụnyere na kọmputa gị. Maka ngwa ndị ahụ gbasara aha ndị dị na kọlụm ahụ "Kwadoro" bara uru "Ee", ọrụ autostart arụ ọrụ. Ihe ndị bara uru bụ ngosipụta "Mba", anaghị etinye aka na ọnụ ọgụgụ nke mmemme ntinye na-akpaghị aka.

Usoro 2: Autoruns

Enwekwara uru ndị na-abaghị uru Autoruns, bụ ndị ọkachamara na-arụ ọrụ na ibudata ụdị dị iche iche na usoro. Ka anyị lee otú e si ele anya mmalite ndepụta ya.

  1. Gbaa mbọ rụọ ọrụ ndị ọzọ. Ọ na-emepụta usoro nyocha maka ọnụnọ nke ihe mmalite. Mgbe emechara nyochaa, iji lee ndepụta nke ngwa ndị na-arụ ọrụ na-akpaghị aka mgbe usoro sistemụ malitere, gaa na tab "Logon".
  2. Nke a taabụ nwere mmemme agbakwunyere na ebudata. Dịka ị pụrụ ịhụ, ha kewara n'ime ìgwè dịgasị iche iche, dabere na ebe a na-edebanye aha ọrụ ikike ahụ: na ngalaba ndekọ ndekọ usoro ma ọ bụ na nchekwa mmalite mmalite na diski ike. Na windo a, ị nwekwara ike ịhụ adreesị nke ọnọdụ nke ngwa ndị ahụ, nke a na-ebido na-akpaghị aka.

Nzọụkwụ 3: Gbaa windo

Ugbu a, anyị na-atụgharị uche na ụzọ ịlele ndepụta nke ndị na-ebugharị ya na enyemaka nke ngwaọrụ ngwaọrụ. Nke mbụ, a pụrụ ime nke a site n'ịkọwa iwu ụfọdụ na windo ahụ Gbaa ọsọ.

  1. Kpọọ window Gbaa ọsọsite na itinye nchikota Nweta + R. Tinye iwu na-esonụ n'ime ubi:

    msconfig

    Pịa "OK".

  2. A na-eme windo ahụ na-ebu aha ahụ. "Nhazi usoro". Bugharịa na taabụ "Mmalite".
  3. Nke a taabụ na-enye ndepụta nke ihe mmalite. Maka mmemme ndị ahụ, aha ndị a na-elele anya, ọrụ autostart arụ ọrụ.

Usoro 4: Ogwe njikwa

Na mgbakwunye, windo nhazi usoro, ya mere na taabụ "Mmalite"nwere ike ịnweta site na ogwe ntụle.

  1. Pịa bọtịnụ ahụ "Malite" na nkuku ala aka ekpe nke ihuenyo. Na ntinye mmalite, pịa caption "Ogwe njikwa".
  2. Na windo Control Panel gaa na ngalaba "System na Nchebe".
  3. Na window nke ọzọ, pịa ụdị aha ahụ. "Nchịkwa".
  4. A windo mepee na ndepụta nke ngwaọrụ. Pịa aha "Nhazi usoro".
  5. A na-emepe windo nhazi usoro, nke, dịka na usoro mbụ, ị ga-aga na taabụ ahụ "Mmalite". Mgbe nke ahụ gasịrị, ịnwere ike ịlele ndepụta nke ihe mmalite Windows 7.

Usoro 5: chọpụta ọnọdụ nke nchekwa na mbudata

Ugbu a ka anyị chọpụta kpọmkwem ebe ebudatara arụmọrụ na sistemụ arụmọrụ Windows 7. Ụzọ mkpirisi nwere njikọ na ebe nke mmemme na diski ike dị na folda pụrụ iche. Ọ bụ mgbakwunye nke ụzọ dị otú ahụ na njikọ nke na-enye gị ohere ibudata usoro ihe omume ahụ na-akpaghị aka mgbe os malitere. Anyị ga-aghọta otú esi tinye nchekwa a.

  1. Pịa bọtịnụ ahụ "Malite" Na menu, họrọ ihe kachasị - "Mmemme niile".
  2. Na ndepụta nke mmemme, pịa na folda ahụ "Mmalite".
  3. Ndepụta nke mmemme ndị agbakwunyere na mmalite ntọala ga-emepe. Nke bụ eziokwu bụ na enwere ike ịnwe ọtụtụ nchekwa dị otú ahụ na kọmpụta: maka akaụntụ onye ọrụ ọ bụla na iche ndekọ maka ndị ọrụ niile nke usoro ahụ. Na menu "Malite" Ụzọ mkpirisi sitere na nchekwa ọha na site na folda profaịlụ ugbu a jikọtara n'otu ndepụta.
  4. Iji mepee ndekọ ntọala maka akaụntụ gị, pịa aha "Mmalite" na n'ime nhọrọ menu họrọ "Meghee" ma ọ bụ "Explorer".
  5. A na-emepe folda ahụ nke edere aha ya na njikọta ngwa ngwa. A na-ebudata ngwa ndị a ozugbo ma ọ bụrụ na ịbanye na usoro ahụ n'okpuru akaụntụ dị ugbu a. Ọ bụrụ na i tinye profaịlụ Windows ọzọ, mmemme a kapịrị ọnụ agaghị amalite. Adreesị adreesị maka nchekwa a dị ka nke a:

    C: Ndị ọrụ UserProfile AppData] na-agagharị na Microsoft Windows Malite Ntọala Mmemme mmalite

    Dị ka o kwesịrị ịdị, kama uru "Profaịlụ Onye ọrụ" chọrọ itinye aha njirimara kpọmkwem na usoro.

  6. Ọ bụrụ na ịchọrọ ịga na nchekwa maka profaịlụ niile, wee pịa aha ahụ "Mmalite" na ndepụta ndokwa usoro "Malite" pịa nri. Na nchịkọta nhọrọ, kwụsị nhọrọ na ọnọdụ "Mepee maka menu niile" ma ọ bụ "Nyocha na mkpokọta maka niile menu".
  7. Nke a ga-emepe folda ahụ ebe ụzọ mkpirisi dị na njikọ nke mmemme a bu n'obi maka ibugo. Ngwa ndị a ga-agba ọsọ na mmalite nke sistemụ arụmọrụ, n'agbanyeghị ihe akaụntụ onye ọrụ na-abanye na ya. Adreesị nke ndekọ a na Windows 7 bụ:

    C: ProgrammeData Microsoft Windows Malite Menu Mmemme mmalite

Usoro 6: Ndenye

Ma, dịka ị nwere ike ịhụ, ọnụ ọgụgụ mkpirisi jikọtara na nchekwa mmalite niile dị ntakịrị karịa ngwa dị na listi mmalite, nke anyị hụrụ na windo nhazi usoro ma ọ bụ jiri ọrụ ndị ọzọ. Nke a bụ n'ihi eziokwu ahụ nwere ike ịdebanye ikikere na aha na nchekwa ndị ọzọ, kamakwa na alaka nke ndekọ. Ka anyị chọpụta otú ị ga-esi lee ndenye ntọala na ndekọ Windows system.

  1. Kpọọ window Gbaa ọsọsite na itinye nchikota Nweta + R. N'obi ya tinye okwu a:

    Regedit

    Pịa "OK".

  2. Malite nchịkọta akụkọ. Iji ndu ndu na igodo igodo nke di na akuku ekpe nke window, gaa HKEY_LOCAL_MACHINE.
  3. Na ndepụta nke ngalaba na-emepe, pịa isiokwu. "Ngwaọrụ".
  4. Ọzọ, gaa na mpaghara "Microsoft".
  5. Na mpaghara a, n'etiti ndepụta mepere emepe, chọọ aha "Windows". Pịa ya.
  6. Ọzọ, gaa n'aha "CurrentVersion".
  7. Na ndepụta ọhụrụ, pịa aha ngalaba. "Gbaa ọsọ". Mgbe nke a gasịrị, a ga-egosipụta ndepụta nke ngwa ndị a gbakwụnyere na ibudata site na ntinye n'ime ndekọ ihe ndekọ na akụkụ aka nri nke window ahụ.

Anyị na-akwado n'enweghị mkpa dị mkpa, mgbe niile, ghara iji usoro a iji lelee ihe ndị na-ebugharị na-abanye site na ntinye ndekọ, karịsịa ma ọ bụrụ na i nweghi obi ike n'ihe ọmụma na nkà gị. Nke a bụ n'ihi eziokwu na mgbanwe na ndekọ ndekọ nwere ike iduga nhụsianya dị mwute maka usoro ahụ n'ozuzu. Ya mere, ịlele ozi a kachasị mma jiri ọrụ ndị ọzọ ma ọ̄ bụ site na windo nhazi usoro.

Dịka ị nwere ike ịhụ, enwere ọtụtụ ụzọ isi lee ndepụta mmalite na Windows 7 sistemụ arụmọrụ. N'ezie, ozi zuru oke banyere nke a dị mfe ma dịkwuo mfe inweta site na iji ọrụ ndị ọzọ. Ma ndị ọrụ ndị na-achọghị ịwụnye mgbakwunye ngwanrọ nwere ike ịmụta ozi ndị dị mkpa n'iji ngwaọrụ OS arụpụtara.