Otu esi achọta ebe a (checksum) nke faịlụ na Windows PowerShell

Mpempe akwụkwọ faịlụ ma ọ bụ checksum bụ uru pụrụ iche dị mkpirikpi nke a na-agbakọta site na faịlụ ahụ ma na-ejikarị elele iguzosi ike n'ezi na nhazi (faịlụ) nke faịlụ n'oge nbudata, karịsịa ma a bịa na faịlụ buru ibu (usoro ihe oyiyi na ihe ndị yiri) nke a pụrụ ibudata na njehie ma ọ̄ bụ enwere ntanye na malware ejirila faịlụ dochie ya.

Ebe nbudata na-ejikarị mpempe akwụkwọ na-eji MD5, SHA256 na algọridim ndị ọzọ, na-ahapụ gị iji nyochaa faịlụ ebudatara na faịlụ nke onye mmepụta ahụ kwadoro. A pụrụ iji ihe omume ndị ọzọ mee ka ị gbakọọ ego maka faịlụ, mana enwere ike ime nke a site na iji ngwaọrụ Windows 10, 8 na Windows 7 (chọrọ PowerShell 4.0 ma ọ bụ karịa) - iji PowerShell ma ọ bụ akara iwu, nke a ga-egosi na ntụziaka.

Inweta akwukwo ego nke faịlụ site na iji Windows

Mbụ ị chọrọ ịmalite Windows PowerShell: ụzọ kachasị mfe bụ iji ọchụchọ na Windows 10 taskbar ma ọ bụ Windows 7 Malite menu maka nke a.

Iwu iji gbakọọ ihe egwu maka faịlụ na PowerShell - Get-filehash, na iji ya gbakọọ checksum, ọ ga-ezuru ya na paragraf ndị a (dịka ọmụmaatụ, a na-agbakọta ishịka maka ihe oyiyi ISO nke Windows 10 site na VM nchekwa na ụgbọala C):

Get-FileHash C:  VM Win10_1607_Russian_x64.iso | Ndepụta-Ndepụta

Mgbe ị na-eji iwu a n'ụdị a, a na-agbakọ beh na-eji SHA256 algorithm, ma a na-akwado ndị ọzọ, nke a nwere ike ịhazi site na iji - Algorithm parameter, dịka ọmụmaatụ, iji gbakọọ ego MD5, iwu ahụ ga-adị ka ihe atụ dị n'okpuru.

Get-FileHash C:  VM Win10_1607_Russian_x64.iso -Algorithm MD5 | Ndepụta-Ndepụta

A na-akwado ụkpụrụ ndị a maka akara algorithms ngwongwo na Windows PowerShell

  • SHA256 (ndabara)
  • MD5
  • SHA1
  • SHA384
  • SHA512
  • MACTRIpleDES
  • RIPEMD160

A kọwapụtara nkọwa zuru ezu banyere nchịkọta okwu maka iwu Get-FileHash na weebụsaịtị website //technet.microsoft.com/en-us/library/dn520872(v=wps.650).aspx

Ịnweta eriri faịlụ na akara iwu na CertUtil

Na Windows, enwere ọrụ CertUtil wuru na-arụ ọrụ na asambodo, nke, n'etiti ihe ndị ọzọ, nwere ike gbakọọ checksum nke faịlụ site na iji algorithms:

  • MD2, MD4, MD5
  • SHA1, SHA256, SHA384, SHA512

Iji jiri ọrụ ahụ, na-agba ọsọ iwu Windows 10, 8 ma ọ bụ Windows 7 ma tinye iwu na usoro ndị a:

certutil -hashfile path_to_file algorithm

Ihe atụ nke inweta ihe MD5 a maka faịlụ ka egosiri na nseta ihuenyo dị n'okpuru ebe a.

Mgbakwunye: ọ bụrụ na ịchọrọ mmemme nke atọ maka ịgbakọ mwepụ faịlụ na Windows, ị nwere ike ịṅa ntị na SlavaSoft HashCalc.

Ọ bụrụ na ịchọrọ ịgụta checksum na Windows XP ma ọ bụ na Windows 7 na-enweghị PowerShell 4 (na ike ịwụnye ya), ịnwere ike iji ngwa ọrụ ikikere Ikike Microsoft File Checksum Integrity Verifier maka nbudata na weebụsaịtị website http://www.microsoft.com/en -us / download / details.aspx? id = 11533 (usoro nke iwu iji ọrụ: fciv.exe file_path - Ihe ga-esi na ya pụta bụ MD5. I nwekwara ike gbakọọ chanel SHA1: fciv.exe -sha1 path_to_file)