Altarsoft Photo Editor 1.5

Ịrụ ọrụ na ọsọ nke usoro a na-adabere na ike ugboro ugboro. Ngosipụta a anaghị adịgide adịgide ma nwee ike ịdịgasị iche n'oge ọrụ nke kọmputa ahụ. Ọ bụrụ na ọchọrọ, onye nhazi ahụ nwere ike ịbụ "ihe kpuchie", si otú a mụbaa ugboro ole.

Ihe omumu: esi agbachi ihe nhazi

Chọpụta ugboro ole elekere nwere ike ịbụ ụzọ dị iche iche, yana site n'enyemaka nke ngwanrọ nke atọ (nke ikpeazụ na-enye nsonaazụ ziri ezi karị).

Echiche ndị dị na ya

O kwesiri icheta na a na-atụle ugboro ugboro na Hertz, ma a na-egosiputa ma megahertz (MHz) ma ọ bụ gigahertz (GHz).

O kwesịkwara icheta na ọ bụrụ na ị na-eji ụzọ dị iche iche nke ịlele ugboro, ị gaghị achọta okwu dịka "ugboro" n'ebe ọ bụla. O yikarịrị ka ị ga-ahụ ihe ndị a (atụ) - "Intel isi i5-6400 3.2 GHz". Anyị na-enyocha iji wee:

  1. "Intel" - Nke a bụ aha onye na-emepụta ya. Nwere ike ịbụ kama "AMD".
  2. "Isi i5" - nke a bụ aha nhazi usoro. I nwere ike inwe ihe dị iche iche edere ederede kama nke ahụ, ma nke ahụ adịghị mkpa.
  3. "6400" - usoro ihe nhazi. I nwekwara ike iche.
  4. "3.2 GHz" - nke a bụ ugboro.

A na-achọta ugboro ole na akwụkwọ maka ngwaọrụ ahụ. Ma data ahụ nwere ike dị iche site na ezigbo, n'ihi na Edere ihe ahụ n'akwụkwọ. Ma ọ bụrụ na ọ bụrụ na e megharịrị ihe ọ bụla site na nhazi ahụ, mgbe ahụ, data ahụ nwere ike ịdị iche n'ụzọ dị ịrịba ama, ya mere a na-atụ aro ka ịnweta ozi naanị site na ngwanrọ.

Usoro 1: AIDA64

AIDA64 bụ usoro mmemme iji rụọ ọrụ na kọmputa. A kwụrụ ngwanrọ ahụ, mana enwere oge ngosi. Iji lee data na nhazi na oge ga-ezuru ya. A na-asụgharị ya n'ụzọ zuru ezu n'asụsụ Russian.

Ihe ntụziaka dị ka nke a:

  1. N'elu windo, gaa "Kọmputa". Enwere ike ime nke a site na windo etiti na site n'aka ekpe.
  2. Gaa na ya "Overclocking".
  3. N'ọhịa "Njirimara CPU" chọta ihe "CPU Aha" na njedebe nke ugboro ole a ga-egosi.
  4. Ọzọkwa, a pụrụ ịhụ ugboro ole na paragraf CPU Frequency. Naanị mkpa ile anya "mbụ" uru dị na ntinye aka.

Usoro 2: CPU-Z

CPU-Z bụ mmemme nke nwere interface dị mfe na nke a na-enwerịrị ike ịghọta na ị ga-ahụkwu nkọwa niile nke kọmpụta (gụnyere nhazi). Kesaa maka n'efu.

Iji hụ ugboro, nanị mepee usoro ihe omume ahụ ma na windo nke ọma gee ntị na akara "Nkọwapụta". A ga-ede aha onye nhazi ahụ n'ebe a, a ga-egosipụtakwa ugboro ole na GHz na njedebe.

Usoro 3: BIOS

Ọ bụrụ na ị hụtụbeghị interface BIOS ma amaghị otú e si arụ ọrụ n'ebe ahụ, ọ ka mma ịhapụ usoro a. Ihe ntụziaka ahụ bụ:

  1. Iji tinye menu menu BIOS ịkwesịrị ịmalitegharịa kọmputa ahụ. Ruo mgbe Windows logo pụtara, pịa Del ma ọ bụ igodo si F2 ruo F12 (igodo achọrọ na-adabere na kọmpụta akọwapụtara).
  2. Na ngalaba "Isi" (mepee ozugbo ozugbo ịbanye BIOS), chọta akara "Ụdị Nhazi"ebe onye na-emepụta aha, ihe nlereanya, na na njedebe nke oge a.

Usoro 4: Ngwaọrụ Nhazi System

Ụzọ kachasị mfe, n'ihi na anaghị achọ ntinye nke ngwanrọ ọzọ na ọnụ ụzọ BIOS. Anyị na - amata ugboro ugboro nke ọkọlọtọ Windows:

  1. Gaa "Kọmputa m".
  2. Pịa bọtịnụ òké aka ọ bụla na ohere ọ bụla ma gaa "Njirimara". N'aka nke ọzọ, ị nwekwara ike pịa bọtịnụ RMB. "Malite" ma họrọ na menu "Usoro" (na nke a gaa "Kọmputa m" adịghị mkpa).
  3. A windo meghere na isi usoro ihe ọmụma. Na akara "Nhazi", na njedebe, ike nke ugbu a edere.

Chọpụta oge dị ugbu a dị nnọọ mfe. Na nhazi nke oge a, onu ogugu abughi ihe kacha mkpa n'oru oru.