Kedu usoro iji chekwaa foto na Photoshop


Ịmara na usoro ihe omume Photoshop ka mma ịmalite site na ịmepụta akwụkwọ ọhụrụ. Onye ọrụ na mbụ ga-achọ ike imepe foto echekwara na PC. Ọ dịkwa mkpa ịmụta ụzọ ị ga-esi zọpụta ihe oyiyi ọ bụla na Photoshop.

Echere ihe oyiyi ma ọ bụ foto na-emetụta usoro nke faịlụ faịlụ, nhọrọ nke chọrọ ihe ndị na-esonụ bụ ndị a ga-eburu n'uche:

• hà;
• nkwado maka nghọta;
• nọmba agba.

Enwere ike ịchọta ozi gbasara ụdị dị iche iche na ihe ndị na-akọwa njedebe na usoro ndị eji na mmemme ahụ.

Iji chịkọta. Ịdebe foto na Photoshop na-arụ ọrụ abụọ:

Njikwa - Chekwa (Ctrl + S)

A ghaghị iji iwu a ma ọ bụrụ na onye ọrụ ahụ na-arụ ọrụ na ihe oyiyi dị ugbu a iji dezie ya. Usoro ihe omume ahụ melite faịlụ ahụ na usoro ọ dị na mbụ. A na-akpọ onye na-echekwa ngwa ngwa: ọ dịghị achọ ngbanwe ọzọ nke nhazi foto site na onye ọrụ.

Mgbe ekerere onyinyo ọhụrụ na komputa, iwu ahụ ga-arụ ọrụ dị ka "Chekwa dị ka".

Njikwa - Chekwaa Dị ka ... (Ịgbanwe + Ctrl S)

A na-ele otu a anya dị ka isi, ma mgbe ị na-arụ ọrụ ya, ị ga-ama ọtụtụ nuances.

Mgbe ịhọrọ iwu a, onye ọrụ ga agwa Photoshop otú ọ chọrọ iji chekwaa foto ahụ. Ịkwesịrị ịkpọ aha ahụ, chọpụta usoro ya ma gosipụta ebe a ga-azọpụta ya. Ntuziaka niile na-arụ na igbe na - egosi:

Bọtị na-ekwe ka ichikota igodo na-anọchi anya n'ụdị akụ. Onye ọrụ ahụ na-egosi ha ebe ọ na-ezube ichekwa faịlụ ahụ. Jiri ntu anụnụ anụnụ na menu, họrọ usoro oyiyi ma pịa "Chekwa".

Otú ọ dị, ọ ga-abụ ihie ụzọ ịtụle usoro ahụ. Mgbe nke ahụ gasịrị, usoro ihe omume ahụ ga-egosi windo a na-akpọ Ngalaba. Ihe ndị dị na ya dabere na usoro ị họọrọ maka faịlụ ahụ.

Dịka ọmụmaatụ, ọ bụrụ na ịnye mmasị GanyeIgbe a ga-ele ya anya:

Ọzọ bụ ime usoro nke omume Photoshop.

Ọ dị mkpa ịmara na edozi àgwà oyiyi a n'ebe arịrịọ onye ọrụ ahụ dị.
Ka ịhọrọ akara aha na ndepụta ahụ, mpaghara na nọmba họrọ akara ngosi achọrọ, uru ya dị iche n'ime 1-12. Igwe faịlụ egosipụtara ga-apụta na windo n'akụkụ aka nri.

Njirimara foto nwere ike imetụta ọ bụghị naanị nha, kamakwa ọsọ nke faịlụ na-emeghe ma buru ibu.

Ọzọ, a na - eme ka onye ọrụ ahụ họrọ otu n'ime ụdị usoro atọ:

Nhazi ("ọkọlọtọ") - mgbe foto ma ọ bụ foto dị na nyocha ahụ gosipụtara akara site na akara. Nke a bụ otú e si egosipụta faịlụ. Ganye.

Nhazi kachasị mma - oyiyi na nhazi nke kachasị mma Huffman.

Ọganihu - Ọkpụkpọ nke na-enye ngosipụta, n'oge a na-eme ka mma nke ihe oyiyi ebudatara.

Enwere ike ichebe ichebe dị ka ichebe nsonaazụ ọrụ na mpaghara nkeji. Ezubere maka nke a PSD, e mepụtara maka ojiji na Photoshop.

Onye ọrụ ahụ kwesịrị ịhọrọ ya na windo adaala na ndepụta nke usoro na pịa "Chekwa". Nke a ga-ekwe, ma ọ bụrụ na ọ dị mkpa, iji weghachi foto ahụ na-edezi: a ga-echekwa ọkwa na nzacha na mmetụta ndị ị tinyelarịrị.

Onye ọrụ ga-enwe ike, ma ọ bụrụ na ọ dị mkpa, dezie ma gbakwunye ihe niile. Ya mere, na Photoshop ọ bara uru ịrụ ọrụ maka ndị ọkachamara na ndị na-amalite: ịkwesighi ịmepụta ihe oyiyi site na mmalite, mgbe ị nwere ike ịlaghachi na nhazi ahụ achọrọ, ma dozie ihe niile.

Ọ bụrụ na ọ bụrụ na ịchekwaa foto onye ọrụ ahụ chọrọ imechi ya, iwu ndị a kọwara n'elu adịghị mkpa iji ya.

Iji nọgide na-arụ ọrụ na Photoshop mgbe i mechichara onyinyo ahụ, ị ​​ga-anọdụ n'elu obe nke taabụ foto. Mgbe arụ ọrụ ahụ, pịa obe nke usoro ihe omume Photoshop si n'elu.

Na windo nke gosipụtara, a ga-arịọ gị ka ị kwenye na ọpụpụ si Photoshop na ma ọ bụ na-enweghị ịchekwa ọrụ nke ọrụ ahụ. Mkpọpu mkpọsa ga-ekwe ka onye ọrụ laghachi na usoro ihe omume ahụ ma ọ bụrụ na ọ gbanwere obi ya.

Ụdị maka ịchekwa foto

PSD na TIFF

Ụdị usoro abụọ a na-enye gị ohere ịchekwa akwụkwọ (ọrụ) na usoro nke onye ọrụ ahụ mepụtara. A na-echekwa ọkwa niile, usoro ha, ụdị na mmetụta ha. E nwere obere esemokwu dị ukwuu. PSD dị obere.

Jpeg

Ọdịdị kachasị maka ịchekwa foto. Kwesịrị ekwesị maka mbipụta na mbipụta na ibe nke saịtị ahụ.

Isi mgbochi nke usoro a bụ ọnwụ nke ụfọdụ ozi (pikselụ) mgbe ị na-emeghe ma na-eduzi foto.

PNG

Ọ bụ ihe ezi uche dị na itinye ma ọ bụrụ na ihe oyiyi ahụ nwere akụkụ ndị dịpụrụ adịpụ.

Gif

A gaghị atụ aro ka ịchekwaa foto, n'ihi na ọ nwere njedebe na ọnụ ọgụgụ nke agba na onyinyo na foto ikpeazụ.

RAW

Foto a na-akwadoghị na nke a na-akwadoghị. Nwere ozi zuru oke banyere atụmatụ niile nke ihe oyiyi ahụ.

Ejiri igwefoto mejuputa ma buru ibu. Zọpụta foto na RAW Ọdịdị ahụ adịghị ezi uche, ebe ọ bụ na ihe oyiyi echekwara adịghị enwe ozi dị mkpa ka a hazie na editọ. RAW.

Nkwubi okwu bụ: ọtụtụ mgbe a na-echekwa foto na usoro Jpeg, mana ọ bụrụ na enwere ike ịmepụta ọtụtụ foto dị iche iche (ala), ọ ka mma iji ya PNG.

Ụdị ndị ọzọ adịghị mma maka ichekwa foto.