Esi na Vkontakte budata egwu

Onye ọ bụla motherboard nwere obere batrị ọ rụrụ, nke bụ maka ọrụ nchekwa nke CMOS, nke na-echekwa ntọala BIOS na akụkụ ndị ọzọ nke kọmputa ahụ. O di nwute, ọtụtụ n'ime batrị ndị a anaghị ebuteghachi, ma mesịa kwụsịrị ịrụ ọrụ. Taa, anyị ga-ekwu maka isi atụmatụ nke batrị nwụrụ anwụ na ngwaọrụ.

Ihe ngosi nke batrị nwụrụ anwụ na kọmputa kọmputa

Enwere isi ihe ole na ole na-egosi na batrị adịghịzi arụ ọrụ ma ọ bụ na ọ ga-edozi ngwa ngwa. Ụfọdụ n'ime ihe ịrịba ama ndị dị n'okpuru ebe a na-egosipụta nanị n'ụdị ụfọdụ nke mpaghara a, ebe ọ bụ na nkà na ụzụ nke mmepụta ya dịtụ iche. Ka anyị gaa n'ihu n'echiche ha.

Hụkwa: Ugboro ugboro nke motherboard

Mgbaàmà 1: Oge nhazi oge bụ nrụpụta.

BIOS, nke koodu edebere na mgbawa dị iche iche nke motherboard ma a na-akpọ CMOS, bụ maka ịgụ usoro oge. A na-enye ike na nke a site na batrị, na ike na-ezighi ezi na-eduga na nhazi oge na oge.

Otú ọ dị, ọ bụghị naanị nke a na-eduga na ọdịda n'oge, yana ihe ndị ọzọ ị pụrụ ịchọta n'isiokwu anyị ọzọ na njikọ dị n'okpuru ebe a.

Gụkwuo: Ndozi nsogbu nke ịtọgharị oge na kọmputa

Ngosipụta nke 2: Ntọala BIOS ga-arụpụta

Dịka e kwuru n'elu, a na-echekwa koodu BIOS na mpaghara nke iche iche iche, nke batrị na-akwado. Ntọala nke usoro usoro ihe a nwere ike ịgbapụ oge ọ bụla n'ihi batrị nwụrụ anwụ. Mgbe ahụ, kọmputa ahụ ga-ebuba na nkwekọrịta nhazi, ma ọ bụ ozi ga-apụta na-akpali gị ịtọ ntọala, dịka ọmụmaatụ, ozi ga-apụta "Ngwá Ọrụ Ngwá Ọrụ Ngwá Ọrụ". Gụkwuo banyere ọkwa ndị a na ihe ndị dị n'okpuru.

Ihe ndi ozo:
Kedu ihe ntinye aka mebiri na BIOS
Izizi njehie "Biko tinye ntọala iji weghachi ọnọdụ BIOS"

Symptom 3: CPU refrigerator adịghị ebighe

Ụfọdụ ụdị nneboard na-agba ọsọ nchekwa CPU tupu oge ndị ọzọ amalite. Ike mbu nwere ike site na batrị. Mgbe ike na-ezughị, onye na-akwado agaghị enwe ike ịmalite ma ọlị. Ya mere, ọ bụrụ na ị kwụsịrị ọrụ nlekota oru na CPU_Fan na mberede - nke a bụ oge iche echiche banyere dochie batrị CMOS.

Hụkwa: Nwụnye na mwepụ nke CPU refrigerator

Ngosipụta nke 4: Ịghachite Windows mgbe niile

Ná mmalite nke isiokwu anyị lekwasịrị anya n'eziokwu bụ na ọdịda dị iche iche na-apụta naanị na ụfọdụ nne na nna si ụlọ ọrụ ọ bụla. Ọ na-emetụtakwa redirect nke Windows. O nwere ike ime ọbụna tupu npụta nke desktọọpụ ahụ, mgbe ọ gbalịrị ide ma ọ bụ detuo faịlụ. Dịka ọmụmaatụ, ị na-agbalị ịwụnye egwuregwu ma ọ bụ nyefe data na USB flash drive, na sekọnd ole na ole mgbe ịmalitere usoro a, PC reboots.

E nwere ihe ndị ọzọ na-agbanyeghachi mgbe niile. Anyị na-akwado ka ha mara ha na ihe ndị ọzọ na-ede akwụkwọ anyị na njikọ na-esonụ. Ọ bụrụ na enweghi ihe ndị enyere n'ebe ahụ, nsogbu ahụ nwere ike ịdaba na batrị ahụ.

Gụkwuo: Ndozi nsogbu nke ịmalitegharịa kọmputa

Ihe mgbaàmà 5: Kọmputa anaghị amalite

Anyị agafelarị nke ise. Ọ na-egosiputa onwe ya dịka obere na nchegbu karịsịa ndị nwe ochie nne na nna eji eji nkà na ụzụ emepụta ihe. Nke bụ eziokwu bụ na ụdị ndị ahụ agaghị enye ọbụna ihe mgbaàmà ịmalite PC ma ọ bụrụ na batrị CMOS anwụọla ma ọ bụ na ọ bụ otu nzọụkwụ si na nke a, ebe ọ bụ na ha enweghị ume zuru ezu.

Ọ bụrụ na ị na-eche eziokwu ahụ na kọmputa na-agbanye, ma ọ dịghị ihe oyiyi na nyochaa, batrị nwụrụ anwụ adịghị ejikọrọ na nke a ma na ịchọrọ ịchọ ihe mere na ọzọ. Inye okwu a ga - enyere ndi ndu anyi aka.

Ihe ọzọ: Ntak ihe nyocha ahụ anaghị agbanye mgbe a gbanyere kọmputa ahụ

Ihe mgbaàmà 6: ụda olu na ụda ụda

Dị ka ị maara, batrị bụ ihe ọkụ eletrik nke na-arụ ọrụ n'okpuru volta. Nke bụ eziokwu bụ na site n'ịbelata ụgwọ, obere mkpali nwere ike ịpụta na igbochi ihe nwere mmetụta, dịka ọmụmaatụ, igwe okwu ma ọ bụ ekweisi. Na ihe ndị dị n'okpuru ị ga-achọta ụzọ isi kwụsị nkwụsị na ụda mkpọtụ na kọmputa.

Ihe ndi ozo:
Idozi nsogbu nke ụda ntụgharị
Anyị na-ewepụ ụda mkpọtụ nke igwe okwu

Ọ bụrụ na usoro ọ bụla ada ada, lelee ngwaọrụ na PC ọzọ. Mgbe nsogbu ahụ gosipụtara onwe ya nanị na ngwaọrụ gị, ikekwe ihe kpatara ya bụ batrị na-adaghị na motherboard.

Na nke a, isiokwu anyị na-abịa nkwubi okwu ezi uche dị na ya. N'elu elu, a kpọbatara gị na isi ihe isii kachasị egosi na ọdịda nke batrị ahụ na-arụ ọrụ. Olileanya, ozi enyere enyere aka imeri arụmọrụ nke mmewere.

Leekwa: Na-agbanwe batrị na motherboard