Otu esi echekwa vidiyo na Camtasia Studio 8


Akụkụ a na-etinye aka na ichekwa ihe nchịkọta nke usoro ihe omume Camtasia Studio 8. Ebe ọ bụ na nke a bụ ngwanrọ na ihe ngosi nke professionalism, e nwere ọtụtụ nhazi na ntọala. Anyị ga-agbalị ịghọta ihe niile nuances nke usoro.

Camtasia Studio 8 na-enye ọtụtụ nhọrọ maka ịchekwa vidiyo vidiyo, ị dị mkpa iji chọpụta ebe na otu esi esi eji ya.

Na-echekwa vidiyo

Iji kpọọ ndepụta mbipụta, gaa na menu. "Njikwa" ma họrọ "Mepụta ma kwusaa"ma ọ bụ pịa hotkeys Ctrl + P. Ntube ihuenyo adịghị ahụ anya, mana n'elu, na ngwa ngwa ọhụụ, enwere bọtịnụ "Mepụta na ịkekọrịta", ị nwere ike pịa ya.


Na windo nke mepee, anyị na-ahụ ndepụta ọdịda nke ntọala ndị ahapụtara (profaịlụ). Ndị edere aha na Bekee adịghị iche na ndị a kpọtụrụ aha na Russian, naanị nkọwa nke njigide na asụsụ kwekọrọ.

Profaili

MP4 naanị
Mgbe ịhọrọ profaịlụ a, ihe omume ahụ ga-emepụta otu faịlụ vidiyo na akụkụ nke 854x480 (ruo 480p) ma ọ bụ 1280x720 (rue 720p). A ga-egwu vidiyo ahụ na ihe ọ bụla na-arụ ọrụ na desktọọpụ. Ọzọkwa video a dabara maka mbipụta na YouTube na Bochum ọzọ.

MP4 na ọkpụkpọ
N'okwu a, a na - emepụta faịlụ dị iche iche: ihe nkiri ahụ n'onwe ya, nakwa dị ka ibe HTML yana ụdị nchịkọta ndị nwere mmasị na njikwa ndị ọzọ. Enweela ihe ọkpụkpọ ahụ n'ime ibe.

Nhọrọ a bara uru maka ebipụta vidiyo na saịtị gị, na-etinye ebe nchekwa ahụ na ihe nkesa ma mepụta njikọ nke ibe ya.

Ihe Nlereanya (n'ọnọdụ anyị): // My saịtị / Ahaghị / Ahaghị aha.

Mgbe ị pịrị njikọ na ihe nchọgharị ahụ, saịtị na onye ọkpụkpọ ahụ ga-emeghe.

Ntinye na Screencast.com, Google Drive na YouTube
All profaịlụ ndị a na-eme ka o kwe omume na-ebipụta na vidiyo na saịtị dị iche iche. Camtasia Studio 8 ga-emepụta ma budata vidiyo n'onwe ya.

Tụlee ihe atụ nke Youtube.

Nzọụkwụ mbụ bụ itinye aha njirimara na paswọọdụ nke akaụntụ YouTube gị (Google).

Mgbe ahụ, ihe niile dị mma: anyị na-enye aha vidio ahụ, wepụta nkọwa, họrọ mkpado, dee ụdị, mepụta nzuzo.


Vidio na ederede akọwapụtara na-egosi na ọwa. Enweghị ihe ọ bụla echekwara na diski ike.

Ntọala oru ngo

Ọ bụrụ na profaịlụ prọzọ adịghị ada anyị, mgbe ahụ, a ga-ahazi ntọala vidiyo na aka.

Nhazi nhọrọ
Mbụ na ndepụta "MP4 Flash / HTML5 Player".

Ọkpụkpọ a dabara adaba maka playback na egwuregwu, na maka mbipụta na Intanet. N'ihi mkpakọ ahụ dị obere. N'ọtụtụ ọnọdụ, a na-eji usoro a, ya mere tụlee ntọala ya n'ụzọ zuru ezu karị.

Nhazi nchịkwa
Kwado atụmatụ "Jiri onye njikwa ahụ" ezi uche ma ọ bụrụ na ị na-eme atụmatụ ibipụta vidiyo na saịtị ahụ. Maka onye nchịkwa, ọdịdị (isiokwu) ahazi,

omume mgbe vidiyo (ịkwụsị na igwu egwu, kwụsị vidiyo, na-aga n'ihu n'ihu, gaa na URL a kapịrị ọnụ),

ntinye mbụ (onyinyo nke gosipụtara na ọkpụkpọ ahụ tupu mmalite amalite). N'ebe a, ị nwere ike ịhọrọ ọnọdụ akpaka, n'ọnọdụ a, ihe omume ahụ ga-eji oghere mbụ nke vidiyo dị ka thumbnail, ma ọ bụ họrọ foto a kwadebere na kọmputa.

N'ihe vidiyo
N'ebe a, ị nwere ike ịhazigharị akụkụ nke vidio ahụ. Ọ bụrụ na agbanyere njirimara na onye njikwa, nhọrọ ahụ ga-adị. "Fanye Size", nke na-agbakwụnye otu obere ihe nkiri maka obere mkpebi ihuenyo.

Nhọrọ vidiyo
Na taabụ a, ị nwere ike ịtọ ogo vidiyo, ọnụego etiti, profaịlụ na nrụpụta mkparịta ụka. H264. O siri ike iche n'echiche na ogo na ogo ya dị elu, ibu nke faịlụ ikpeazụ na oge ntinye (ihe e kere eke) nke vidio ahụ, ya mere a na-eji ụkpụrụ dị iche iche eme ihe maka iche iche. Dịka ọmụmaatụ, maka maka ntanetịime (ndetu ihe site na ihuenyo) 15 okpokolo agba kwa nkeji zuru ezu, na maka video dị omimi ị chọrọ 30.

Ụda olu
Maka ụda na Camtasia Studio 8, ị nwere ike ịhazi naanị otu oke - bitrate. Ụkpụrụ ahụ bụ otu ihe ahụ maka vidiyo: nke ka bitrate ahụ dị elu, nke ka faịlụ ahụ dị arọ na oge ka ọ na-esi apụta. Ọ bụrụ naanị ụda olu na vidiyo gị, 56 kbps zuru, ma ọ bụrụ na e nwere egwu, ọ dịkwa mkpa ka ị hụ na ọ dị mma, mgbe ọ dịkarịa ala 128 kbps.

Ntọala ọdịnaya
Na windo na-esote, a kpaliri ị gbakwunye ozi gbasara vidiyo (aha, ụdị, nwebisiinka na ndị ọzọ metadata), mepee ihe mmụta nke SCORM (ihe ndị a chọrọ maka usoro mmụta mmụta dị anya), tinye ntinye aka n'ime vidiyo, melite HTML.

O yighị ka onye ọrụ nkịtị ga-emepụta ihe maka usoro mmụta mmụta dị anya, ya mere anyị agaghị ekwu maka SCORM.

Metadata gosipụtara na egwuregwu, ndepụta egwu na na faịlụ faịlụ na Windows Explorer. A na-ezobe ụfọdụ n'ime ozi ahụ na enweghị ike gbanwere ma ọ bụ ehichapụ, nke ga-eme ka o kwe omume n'ọnọdụ ụfọdụ na-adịghị mma iji kwuo ikike na vidiyo.

A na-ebuba mmiri na-eso n'ime diski ike ahụ nakwa na a ga-edozi ya. Ntọala ọtụtụ: ịkwagharị na ihuenyo, nyocha, nghọta, na ndị ọzọ.

HTML nwere naanị otu ọnọdụ - gbanwee aha (aha) nke ibe. Nke a bụ aha nke ihe nchọgharị ahụ nke meghere ibe ya. Chọọnụ ndị na-arụ ọrụ ụgbọ mmiri na-ahụ aha na ntinye nke, dịka ọmụmaatụ, Yandex, a ga-akọwapụta ozi a.

Na ngọngọ ikpeazụ nke ntọala, ịkwesịrị ịdebanye aha, depụta ebe nchekwa, kpebie ma ị ga-egosipụta ọganihu nsụgharị ma kpọọ vidio ahụ mgbe ị rụchara usoro ahụ.

Ọzọkwa, vidiyo nwere ike ibudata na ihe nkesa site na FTP. Tupu ịsị, usoro ihe a ga-agwa gị ka ị kọwaa data maka njikọ ahụ.

Ntọala maka usoro ndị ọzọ dị mfe karị. A haziri ntọala vidiyo na windo ma ọ bụ abụọ ma ọ bụghị otú ahụ.

Dịka ọmụmaatụ, usoro a WMV: ntọala profaịlụ

na iweghachi vidiyo.

Ọ bụrụ na i chepụtara otu esi ahazi "MP4-Flash / HTML5 Player"mgbe ahụ na-arụ ọrụ na usoro ndị ọzọ agaghị akpata nsogbu. Otu nwere ikwu na usoro WMV eji mee ihe na windo Quicktime - na sistemụ arụ ọrụ Apple M4V - na mobile Apple OSes na iTunes.

Ruo ugbu a, ehichapụla akara ahụ, ọtụtụ ndị na-eme egwuregwu (VLC media player, dịka ọmụmaatụ) mụtaghachi ọ bụla vidio.

Nhazi Avi ọ dị ịrịba ama na ọ na-enye gị ohere ịmepụta vidio na-enweghị mgbagwoju anya nke àgwà mbụ ahụ, kamakwa nke buru ibu.

Nkebi "MP3 ọdịyo naanị" na-enye gị ohere ịchekwa naanị ọdịyo egwu site na clip, na ihe "GIF - faịlụ mmegharị" emepụta gifku site na vidio (iberibe).

Mee ihe

Ka anyị lelee anya iji zọpụta vidio na Camtasia Studio 8 n'ihi na ị na-ekiri na kọmpụta ma na-ebipụta ya na nchịkọta vidiyo.

1. Kpọọ menu menu (lee n'elu). Maka ngwa ngwa na ọsọ pịa Ctrl + P ma họrọ "Ntọala Ntọala Ụdị"pịa "Na-esote".

2. Chee usoro a "MP4-Flash / HTML5 Player", Pịa ọzọ "Na-esote".

3. Wepu igbe na-abụghị "Jiri onye njikwa ahụ".

4. Tab "Size" agbanwela ihe ọ bụla.

5. Gbanwee ntọala vidiyo. Anyị na-etinye okpokoloji okpukpu abụọ kwa nkeji, n'ihi na vidio ahụ dị ezigbo egwu. A pụrụ ịdọrọ àgwà ahụ ruo 90%, ọ dịghị ihe ọ bụla ga-agbanwe, na nsụgharị ga-abụ ngwa ngwa. A na-edozi keyframes ọ bụla 5 sekọnd. Profaịlụ na ọkwa H264, dịka nseta ihuenyo (dịka YouTube).

6. Maka ụda, anyị ga-ahọrọ mma ka mma, ebe ọ bụ naanị egwu na-ada na vidiyo. 320 kbps dị mma, "Na-esote".

7. Anyị na-etinye metadata.

8. Gbanwee logo. Pịa "Ntọala ...",

Họta foto na kọmputa ahụ, kwaga ya n'akụkụ aka ekpe ala ma jiri nwayọọ belata ya. Push "OK" ma "Na-esote".

9. Nye aha vidiyo ahụ ma dee nchekwa ahụ ịchekwa. Tinye daws, dịka na nseta ihuenyo (anyị agaghị egwu na bulite site na FTP) wee pịa "Emere".

10. Usoro amalitela, anyị na-echere ...

11. Emeela.

Vidio ahụ mepụtara bụ na nchekwa ahụ anyị kwuru kpọmkwem na ntọala, na folda nchekwa na aha vidio ahụ.


Nke a bụ otu esi echekwa vidiyo na Camtasia Studio 8. Ọ bụghị usoro kachasị mfe, mana nnukwu nhọrọ nke nhọrọ na ntọala ndị na-agbanwe agbanwe na-enye gị ohere ịmepụta vidio dị iche iche maka nzube ọ bụla.