BlockShem 3.0.0.1

Ụfọdụ ndị ọrụ na-enweghị nchekọrita na nhọrọ nke isiokwu maka interface nke sistemụ arụmọrụ. M ga-ekwukwa na n'efu, n'ihi na nhọrọ kwesịrị ekwesị na-ebelata nsogbu ahụ na anya, na-enyere aka itinye uche, nke n'ozuzu na-ebute mmụba na arụmọrụ. Ya mere, ọ bụrụ na ị na-eji kọmputa rụọ oge zuru ezu iji ya rụọ ọrụ, mgbe ahụ ndị ọkachamara na-enye ndụmọdụ ịhọrọ ihe ndị dị n'okirikiri na ụda dị jụụ, nke ọ na-adịghị enwe agba chaa chaa. Ka anyị chọpụta otú ị ga-esi kwụnye atụmatụ ndabere dị mma na kọmputa na-agba Windows 7.

Usoro mgbanwe usoro

E nwere ike ịmepụta ihe ndị nwere ike ịmepụta ihe abụọ: isi desktọọpụ (akwụkwọ ahụaja) na agba nke windo. Akwụkwọ ahụaja bụ foto nke onye ọrụ ahụ na-ahụ mgbe desktọọpụ gosipụtara na ihuenyo. Windows bụ ebe interface Windows Explorer ma ọ bụ ngwa. Site n'ịgbanwe isiokwu, ị nwere ike ịgbanwe agba nke okpokoro ha. Ugbu a, ka anyị leba anya na otu ị ga - esi agbanwe agbanwe.

Usoro 1: Jiri Windows jikọtara Gburugburu

Mbụ, tụlee otú e si wụnye isiokwu Windows ndị a wuru.

  1. Gaa na desktọọpụ wee pịa bọtịnụ òké ahụ. Na ndepụta na-agba ọsọ, họrọ ọnọdụ "Nhazi".

    Gaa na mpaghara a chọrọ site na menu "Malite". Anyị pịa bọtịnụ ahụ "Malite" na nkuku ala aka ekpe nke ihuenyo. Na menu na-emepe, gaa na ihe ahụ "Ogwe njikwa".

    Na-agba ọsọ Ogwe njikwa gaa na ngalaba "Mgbanwe Okwu" na ngọngọ "Nhazi na Nhazi".

  2. Na-agba ngwaọrụ nke nwere aha "Ịgbanwe foto na ụda na kọmputa ahụ". A na - ekewa nhọrọ ndị dị na ya n'ime nnukwu nnukwu ihe dị iche iche:
    • Akuko Aero;
    • Ụdị isiokwu dị iche iche dị elu.

    Ịhọrọ nzụlite sitere na ìgwè Aero na-enye gị ohere ime ka ọdịdị nke interface dị ka o kwere mee, dịka o kwere mee, n'ihi ọnụ ọgụgụ dị mgbagwoju anya nke onyinyo na iji translucent window mode. Ma, n'otu oge ahụ, iji nzụlite sitere na otu a na-emepụta nchegbu dị elu nke ihe onwunwe kọmputa. Ya mere, na PC na-adịghị ike iji ụdị ụdị a emeghị atụmatụ. Otu a gụnyere isiokwu ndị a:

    • Windows 7;
    • Njirimara;
    • Mpaghara;
    • Nature;
    • Ala;
    • Nhazi

    Na nke ọ bụla, ha nwere ohere ọzọ ịhọrọ desktọọpụ site na ihe oyiyi ndị e wuru. Otu esi eme nke a, anyi ga ekwu okwu n'okpuru.

    Nhọrọ nhọrọ dị iche iche na-anọchite anya ụdị ime ihe dị mfe karị na ọdịiche dị elu. Ha adighi dị ka ihe na-adọrọ mmasị dịka gburugburu gburugburu Aero, mana iji ha na-echekwa usoro nhazi nke usoro ahụ. Otu a nwere isiokwu ndị a ewuru na ya:

    • Windows 7 - ụdị dị mfe;
    • Ntụle dị elu Nke 1;
    • Ihe dị elu nke abụọ;
    • Kwee ka nwa;
    • Chekwa ihe dị ọcha;
    • Omuma.

    Ya mere, họrọ nhọrọ ọ bụla ị họọrọ site na ìgwè Aero ma ọ bụ isiokwu ndị bụ isi. Mgbe nke a gasịrị, jiri bọtịnụ akaekpo aka ekpe pịa bọtịnụ abụọ. Ọ bụrụ na anyị ahọrọ otu ihe site na ìgwè Aero, a ga-edozi desktọọpụ na mbiet nke mbụ na akara ngosi nke otu isiokwu. Ọ na-eme ka ọ gbanwee ọ bụla 30 nkeji na-esote na na na gburugburu. Ma n'ihi isiokwu ọ bụla dị mkpa na-agụnye naanị otu nsụgharị nke desktọọpụ.

Usoro 2: họrọ isiokwu n'Ịntanet

Ọ bụrụ na ijughị afọ iri na abụọ, nke a na-akọwaghị na sistemụ arụmọrụ, ị nwere ike ibudata ihe mgbakwunye ọzọ site na weebụsaịtị Microsoft. A na-ejikọta ọnụ ọgụgụ, ọtụtụ ugboro ọnụ ọgụgụ isiokwu ndị e wuru na Windows.

  1. Mgbe ị gbanye na windo maka ịgbanwe oyiyi na ụda na kọmputa, pịa aha ahụ "Isiokwu ndị ọzọ na Ịntanetị".
  2. Mgbe nke ahụ gasịrị, ihe nchọgharị, nke arụnyere na kọmputa gị site na ndabara, meghere weebụsaịtị Microsoft ọrụ na ibe ahụ na nhọrọ nke ndabere desktọọpụ. N'akụkụ aka ekpe nke interface ahụ, ị ​​nwere ike ịhọrọ otu isiokwu ("Ụlọ ihe nkiri", "Ihe Ụdị Omume", "Osisi na okooko osisi" wdg) N'etiti akụkụ nke saịtị ahụ bụ aha aha nke isiokwu. Na nso nke ọ bụla n'ime ha bụ ihe ọmụma banyere ọnụ ọgụgụ nke eserese ndị dị na foto nhụchalụ. Na nso ihe a họọrọ, pịa ihe "Download" abụọ na ịpị bọtịnụ òké aka ekpe.
  3. Mgbe nke ahụ gasịrị, ọkọlọtọ na-ebido ịpị faịlụ faịlụ. Anyị na-egosi ebe dị na diski ike ebe a na-echekwa ebe nchekwa na ihe ndepụta THEMEPACK site na saịtị ahụ. Na ndabara nke a bụ nchekwa. "Foto" na profaịlụ ọrụ, ma ọ bụrụ na ịchọrọ, ị nwere ike ịhọrọ ebe ọ bụla na draịvụ ike kọmputa. Anyị pịa bọtịnụ ahụ "Chekwa".
  4. Meghee Windows Explorer ndekọ na diski ike ebe echekwara isiokwu ahụ. Pịa na faịlụ ebudatara na Mgbakwunye ndapụta site na ịpị abụọ na bọtịnụ òké aka ekpe.
  5. Mgbe nke ahụ gasịrị, a ga-ahazi ntọala dị ka nke dị ugbu a, aha ya ga-apụta na windo iji gbanwee onyinyo na ụda na kọmputa ahụ.

Na mgbakwunye, ọtụtụ isiokwu ndị ọzọ nwere ike ịchọta na saịtị ndị ọzọ. Dịka ọmụmaatụ, imepụta ụdị usoro Mac OS kachasị mma.

Nzọụkwụ 3: mepụta isiokwu gị

Ma ọtụtụ mgbe a na-ebunye ma nata ya na ntanetị Ịntanetị anaghị emeju ndị ọrụ, ya mere, ha na-eji ntọala ndị ọzọ na-agbanwe agbanwe na desktọọpụ na agba nke windo, nke kwekọrọ na mmasị ha.

  1. Ọ bụrụ na anyị chọrọ ịgbanwe akwụkwọ ahụaja na desktọọpụ ma ọ bụ iwu ngosi, wee pịa aha na ala nke windo maka ihe gbanwere "Ochie Desktọpụ". N'elu aha a kapịrị ọnụ bụ onyinyo mbu nke ntọala dị ugbu a.
  2. Mmalite nhọrọ nhazi ihuenyo amalite. A na-akpọkwa foto ndị a akwụkwọaja. Ndepụta ha dị na mpaghara etiti. A na-ekewa foto niile na mpaghara anọ, igodo n'etiti nke a nwere ike ime iji mgba ọkụ ahụ "Ebe E Si Nweta Foto":
    • Windows desktop backgrounds (ebe a bụ foto ndị e tinyere na ya, nkewawara n'ime otu isiokwu ndị anyị tụlere n'elu);
    • Ọfịs foto (lee foto niile dị na folda ahụ "Foto" na profaịlụ ọrụ na diski C);
    • Foto kachasị mma (foto ọ bụla na diski ike nke onye ọrụ na-enwetakarị);
    • Agba agba (ihe ndabere na otu agba agba).

    Onye ọrụ ahụ nwere ike ịde foto ndị ọ chọrọ ịgbanwe mgbe ọ na-agbanwe okpokoro desktọọpụ na edemede atọ.

    Naanị na udi "Agba ndị siri ike" enweghị ohere dị otú ahụ. N'ebe a, ị nwere ike ịhọrọ naanị nhazi zuru ezu n'enweghị ohere nke mgbanwe oge.

    Ọ bụrụ na eserese nke eserese enweghị oyiyi na onye ọrụ chọrọ iji ntọala desktọọpụ, ma foto ahụ achọrọ dị na draịvụ ike kọmputa, wee pịa bọtịnụ "Nyochaa ...".

    Obere windo ga-emepe, site n'iji ngwaọrụ ikuku diski ike, i kwesiri igbanwe nchekwa ebe echekwara foto ma obu foto ndi ozo.

    Mgbe nke ahụ gasịrị, a ga-agbakwunye nchekwa ahụ ahọrọ dị ka ụdị dị iche na windo nhọrọ nchekwa akwụkwọ. Ihe niile faịlụ na usoro oyiyi dị na ya ga-adị ugbu a maka nhọrọ.

    N'ọhịa "Ọnọdụ Ihuego" Ọ ga - ekwe omume ịmepụta kpọmkwem otú etiti ndabere ga - adị na nyocha ihuenyo:

    • Na-ejuputa (ndabara);
    • Ncha (agbanyere foto a n'ofe niile nke nyochaa);
    • Haziri (a na-eji eserese ya eme ihe na ya, dị na etiti ihuenyo);
    • Iji tile (foto ahọrọ ka ọ dị n'ụdị obere igwu obere squares na ihuenyo dum);
    • Site nha.

    N'ọhịa "Dochie ihe oyiyi ọ bụla" Ị nwere ike ịtọ oge iji gbanwere usoro a họọrọ site na 10 sekọnd ruo 1 ụbọchị. Naanị 16 nhọrọ dị iche iche maka ịtọ oge ahụ. E debere ndabara na minit 30.

    Ọ bụrụ na ị na-arụ ọrụ n'oge na-adịghị anya, mgbe ịtọsịrị ntọala, achọghị ichere ka onyinyo ọzọ gbanwee ka ị gbanwee, dịka oge nhazi ahụ setịpụrụ, wee pịa nri na-adịghị na desktọọpụ. Na mmalite menu, họrọ ọnọdụ "Desktọpụ Desktọpụ Ọzọ". Mgbe ahụ, a ga-enwe mgbanwe na foto ahụ na desktọọpụ gaa na ihe ọzọ, nke a na-edozi na nke isiokwu ahụ.

    Ọ bụrụ na ị na-akọrọ igbe dị n'akụkụ "N'amaghị ama", foto ga-agbanwe ọ bụghị n'usoro a na-etinye ha na etiti nke windo ahụ, mana na otu ọhụụ.

    Ọ bụrụ na ịchọrọ ịgbanwe n'etiti ihe oyiyi niile dị na windo nhọrọ akwụkwọ ahụaja, ịkwesịrị ịpị bọtịnụ ahụ "Họrọ niile"nke dị n'elu ebe a na-ahụ maka onyinyo.

    Ọ bụrụ na, na Kama nke ahụ, ịchọghị ka ndabere foto gbanwee na oge a kapịrị ọnụ, wee pịa bọtịnụ ahụ "Kpochapu Nile". A ga-ewepu akọrọ si n'ihe niile.

    Wee lelee igbe dị n'akụkụ foto nke ịchọrọ mgbe niile ịhụ na desktọọpụ. Na nke a, ubi maka ịtọ oge nke foto ngbanwe ga-akwụsị ọrụ.

    Mgbe ntọala niile dị na windo nhọrọ akwụkwọ a na-agwụchaa, pịa bọtịnụ ahụ "Zọpụta mgbanwe".

  3. Ịlaghachi na akpaghachị na windo agbanwe onyinyo na ụda na kọmputa. Ugbu a, ị ga-aga ịgbanwe agba nke window ahụ. Iji mee nke a, pịa ihe ahụ "Agba ojiji"nke dị na ala nke windo na-agbanwe oyiyi na ụda na kọmputa ahụ.
  4. Window maka ịgbanwe agba nke windo amalite. Ntọala ndị dị ebe a na-egosipụta na ị na-agbanwe hues nke windo ala, menu "Malite" na oru. N'elu mpio ahụ, ị ​​nwere ike ịhọrọ otu n'ime agba 16 nke imewe. Ọ bụrụ na ha ezughị, ma ịchọrọ ịmekwu ihe ọma, wee pịa ihe ahụ "Gosi ntọala agba".

    Mgbe nke ahụ gasịrị, otu mgbanwe nke agba agba ga-emepe. Iji mpempe anọ ahụ, ị ​​nwere ike idozi ọkwa nke ike, hue, saturation na nchapụta.

    Ọ bụrụ na ị na-ele igbe dị n'akụkụ ihe ahụ "Kwado Mgbanwe"mgbe ahụ, windo ga-eme ka uzo. Iji ihe mmịfe ahụ "Ịdị Ucha" Ị nwere ike ịgbanwe ọkwa nke nghọta.

    Mgbe emechara ntọala niile, pịa bọtịnụ ahụ. "Zọpụta mgbanwe".

  5. Mgbe nke a gasịrị, anyị na-alaghachi na window maka ịgbanwe oyiyi na ụda na kọmputa. Dị ka anyị na-ahụ, na ngọngọ ahụ "M gburugburu"N'ime isiokwu ndị onye ọrụ ahụ na-eme, aha ọhụrụ apụtawo "Ebube a Na-azoputaghi". Ọ bụrụ na a hapụrụ ya na ọnọdụ a, mgbe ahụ na mgbanwe ndị a na ntọala ntọala desktọọpụ, a ga-agbanwe isiokwu a na-azoputaghi. Ọ bụrụ na anyị chọrọ ịhapụ ohere ọ bụla n'oge ọ bụla iji mee ka ya na ntọala zuru ezu nke ntọala anyị setịpụrụ n'elu, mgbe ahụ, a ga-echekwa ihe a. Iji mee nke a, pịa akara "Chekwaa isiokwu".
  6. Mgbe nke ahụ gasịrị, obere windo na-amalite na ubi efu. "Aha Akuko". N'ebe a, ị ga-etinye aha a chọrọ. Wee pịa bọtịnụ ahụ "Chekwa".
  7. Dịka ị pụrụ ịhụ, aha anyị kenyere pụtara na ngọngọ ahụ "M gburugburu" windo gbanwee ihe oyiyi ahụ na kọmputa. Ugbu a, n'oge ọ bụla, pịa na aha aha a kapịrị ọnụ, ka e wee gosipụta ihe a dịka desktọọpụ desktọọpụ. Ọbụna ma ọ bụrụ na ị nọgide na-emegharị na ngalaba nhọrọ akwụkwọ ntanetị, mgbanwe ndị a agaghị emetụta ihe a zọpụtara n'ụzọ ọ bụla, ma a ga-eji ya mee ihe ọhụrụ.

Nzọụkwụ 4: Gbanwee akwụkwọ ahụaja site na ndokwa mpaghara

Mana ụzọ kachasị mfe iji gbanwee akwụkwọ ahụaja bụ iji ndokwa menu. N'ezie, nhọrọ a abụghị ọrụ dịka ịmepụta ihe ndabere site na windo mgbanwe oyiyi, ma n'otu oge ahụ, ịdị mfe ya na nghọta doro anya na-adọta ọtụtụ ndị ọrụ. Na mgbakwunye, ọtụtụ n'ime ha zuru ezu iji gbanwee foto ahụ na desktọọpụ n'enweghị ntọala siri ike.

Gaa na Windows Explorer na ndekọ ebe ebe foto ahụ dị, nke anyị chọrọ ime ndabere maka desktọọpụ. Pịa aha nke onyinyo a na bọtịnụ òké aka. Na ndepụta ndị a, họrọ ọnọdụ "Tọọ dị ka desktọpụ ndabere"mgbe ahụ ka onyinyo ahụ ga-agbanwe na onyinyo ahọrọ.

Na windo maka ịgbanwe oyiyi na ụda, foto a ga-egosipụta dị ka onyinyo ugbu a maka desktọọpụ na dịka ihe a na-azoputaghi. Ọ bụrụ na achọrọ ya, enwere ike ịchekwa ya n'otu ụzọ ahụ anyị tụlere na ihe atụ n'elu.

Dịka ị pụrụ ịhụ, usoro ihe arụ ọrụ Windows 7 nwere nnukwu oghere maka ịgbanwe agbanwe atụmatụ. N'otu oge ahụ, dabere na mkpa ha, onye ọrụ ahụ nwere ike ịhọrọ otu n'ime isiokwu iri na abụọ, budata nsụgharị ahụ gwụrụ site na weebụsaịtị Microsoft ma ọ bụ mee ya n'onwe gị. Nhọrọ ikpeazụ ga-agụnye ịmepụta atụmatụ nke ga-akacha eme ihe ndị ọkacha mmasị ahụ chọrọ. N'okwu a, ịnwere ike ịhọrọ foto maka desktọọpụ gị onwe gị, chọpụta ọnọdụ ha na ya, ugboro ole na-agbanwe agbanwe, ma tinyekwa agba nke okpokoro windo. Ndị ọrụ ndị na-achọghị ịnwe nsogbu na ntọala dị mgbagwoju anya nwere ike ịtọzi akwụkwọ ahụaja ahụ site na ndokwa menu Windows Explorer.