Mmelite Windows Melite Update 10

Na August 2, na 21 elekere Moscow, oge nke abụọ "nnukwu" melite Windows 10 Anniversary Update (Ntugharị ncheta oge), mbipute 1607 na-ewu 14393.10, bụ nke a ga-etinye oge n'ogo na kọmputa na laptọọpụ na iri.

E nwere ọtụtụ ụzọ isi nweta mmelite a, dabere na ọrụ, ị nwere ike ịhọrọ otu ma ọ bụ nhọrọ ọzọ, ma ọ bụ chere ruo mgbe Windows 10 Mmelite kwuru na ọ bụ oge iji wụnye usoro ọhụrụ nke usoro. N'okpuru ebe a bụ ndepụta nke usoro ndị dị otú a.

  • Site na Windows 10 Update Center (Ntọala - Mmelite na Nche - Windows Update). Ọ bụrụ na ị kpebie ịnweta mmelite site na Update Center, biko mara na ọ nwere ike ọ gaghị apụta n'ebe ahụ n'ime ụbọchị ole na ole sochirinụ, ebe ọ bụ na arụnyere ya na nkebi kọmputa niile na Windows 10, nke a nwere ike iwe oge.
  • Ọ bụrụ na ụlọ ọrụ melite agwa gị na enweghị mmelite ọ bụla, ị nwere ike pịa "Nkọwa" na ala nke windo iji gaa na ibe Microsoft, ebe a ga-arịọ gị ka ị budata ọrụ ahụ maka ịwụnye mmelite ncheta. Otú ọ dị, n'ọnọdụ m, mgbe ntọhapụ nke mmelite ahụ, ọrụ a kọrọ na ana m eji ụdị Windows ọhụrụ.
  • Download ngwá ọrụ melite site na weebụsaịtị Microsoft ọrụ (Ọrụ Mgbasa Ozi, pịa "Ngwa Ngwudata Ugbu A"), malite ya, wee pịa "Melite kọmputa a ugbu a."

Mgbe ị kwalitere na nke ọ bụla n'ime ụzọ atọ dị n'elu, ị nwere ike ịhapụ ohere dị oke mkpa (10 GB ma ọ bụ karịa) na diski site na iji Windows Disk Cleanup utility (na mpaghara System cleaning room), lee ihe atụ na Otu esi ehichapụ folda Windows.old (nke a ga-apụ n'anya ikike iji laghachi azụ na mbipute gara aga nke usoro ahụ).

O nwekwara ike ibudata ihe oyiyi ISO site na Windows 10 1607 (n'iji ngwaọrụ nrụpụta ma ọ bụ ụzọ ndị ọzọ, ugbu a, a na-ekesa onyinyo ọhụrụ na ebe nrụọrụ weebụ gọọmenti) na ntinye dị ọcha site na USB flash drive ma ọ bụ diski na kọmputa (ọ bụrụ na ị na-agba setup.exe site na ihe oyiyi nke etinyebere na usoro ahụ, ịwụnye mmelite ga-adị ka ịwụnye iji ngwá ọrụ melite).

Usoro nke ịwụnye Windows 10 mbipute 1607 (mmelite mmelite)

N'oge a, M lere nhazi nke melite na kọmputa abụọ na ụzọ abụọ dị iche iche:

  1. Pọksị ochie (Sony Vaio, Core i3 Ivy Bridge), tinyere ndị ọkwọ ụgbọala kpọmkwem, ọ bụghị maka 10-ki, nke na-etinye ntinye mbụ nke Windows 10 ahụhụ. Emere mmelite ahụ site na iji ngwa Microsoft (Media Creation Tool) na nchekwa data.
  2. Naanị kọmputa (ya na usoro e nwetara n'oge gara aga). Nwale: ntinye nke Windows 10 1607 site na USB flash drive (ihe oyiyi ISO kwadoro, wee jiri aka mepụta ụgbọala), haziri usoro nke usoro, na-enweghị ibido igodo ọrụ.

N'okwu abụọ ahụ, usoro, oge na interface nke ihe na-eme adịghị iche na usoro nke imelite ma wụnye na mbipute mbụ nke Windows 10, otu nkwurịta okwu, nhọrọ, nhọrọ.

Ọzọkwa, na nsụgharị abụọ nke akọwapụtara, ihe niile gara nke ọma: na nke mbụ, ndị ọkwọ ụgbọala adịghị efe, onye ọrụ data ahụ nọgidere na-adị (usoro ahụ weere ihe dị ka 1.5-2 awa site na mmalite ruo na njedebe), na nke abụọ, ihe niile dị mma na nbido.

Nsogbu ndị a na-emekarị mgbe ha kwalite Windows 10

N'iburu eziokwu ahụ anya na ịwụnye mmelite a bụ, n'ezie, reinstalling OS na ma ọ bụ na-enweghị nchekwa nchekwa na nhọrọ nke onye ọrụ, nsogbu ndị ọ ga-ezute ga-abụ otu ihe ahụ n'oge mmalite mbido site na usoro gara aga na Windows 10, n'etiti ndị kachasị: arụmọrụ na-ezighi ezi nke usoro ike na laptọọpụ, nsogbu na Intanet na ọrụ ngwaọrụ.

A kọwawo ngwọta nke ọtụtụ n'ime nsogbu dị otú ahụ na weebụsaịtị, ntuziaka dị na ibe a na ngalaba "Idozi njehie na idozi nsogbu"

Otú ọ dị, iji zere nsogbu ndị dị otú ahụ ma ọ bụrụ na ọ ga-ekwe omume ma ọ bụ iji mee ka ha nwee ike idozi ha, enwere m ike ịkwado ụfọdụ mmemme (karịsịa ma ọ bụrụ na i nwere nsogbu dị otú a n'oge nhazi mbụ na Windows 10)

  • Weghachite ndị ọkwọ ụgbọala Windows 10 gị.
  • Wepụ kpamkpam antivirus nke atọ tupu imelite (ma tinye ya ọzọ mgbe ọ gasịrị).
  • Mgbe ị na-eji ihe ntanetị netwọk arụmọrụ, ngwaọrụ ndị ọzọ arụpụtara, wepụ ma ọ bụ gbanyụọ ha (ọ bụrụ na ị maara ihe ọ bụ na otu esi enwetaghachi ya).
  • Ọ bụrụ na ịnwere data dị oke egwu, chekwaa ya na draịva ọ bụla, na ígwé ojii, ma ọ bụ ma ọ dịkarịa ala na nkebi disk diski na-abụghị usoro.

O nwekwara ike na mgbe ị wụnye mmelite ahụ, ị ​​ga-achọpụta na ụfọdụ ntọala usoro, karịsịa ndị metụtara mgbanwe nke ndabara usoro, ga-alaghachi na ndị Microsoft na-akwado.

Mgbochi ọhụrụ na Nwelite Ememme

N'oge ahụ, enweghi ihe ọmụma gbasara ihe mgbochi maka ndị ọrụ nke Windows 10 version 1607, mana nke na-egosi na-eme ka ị dị njikere, karịsịa ma ọ bụrụ na ị na-eji nsụgharị Onye ọrụ ma mara ihe onye nchịkọta ndị isi obodo dị.

  • Nhọrọ iji gbanyụọ Ngalaba Ndị Ahịa Windows 10 ga-apụ n'anya (lee Otu esi gbanyụọ ngwa Windows 10 ndị a chọrọ na menu Malite, ebe ọ bụ na isiokwu a bụ)
  • Ọ gaghị ekwe omume iwepu Windows Windows ma gbanyụọ ihuenyo mkpọchi (site na ụzọ, mgbasa ozi pụkwara ịpụta na ya mgbe nhọrọ site na ihe mbụ dị na ya).
  • Ụkpụrụ maka ntinye aka na kọmputa nke ndị ọkwọ ụgbọala na-agbanwe agbanwe. Ọ bụrụ na ị ghaghị ịchọta otu esi ewepu nkwenye mbinye aka nke onye ọkwọ ụgbọala na Windows 10, na mbipute 1607, nke a nwere ike bụrụ ihe siri ike karị. Ozi nchịkwa ahụ na-ekwu na mgbanwe a agaghị emetụta kọmpụta ndị a ga-arụnyere Nwelite Ememe site na imelite, kama idebe ihe dị ọcha.

Kedu usoro iwu na ụzọ ndị ọzọ a ga-agbanwe, mgbanwe ha ga-arụ site n'ịzie ndekọ, ihe ga-egbochi, na ihe agbakwunyere, ka anyị hụ na nso nso.

Mgbe ntọhapụ nke mmelite ahụ, a ga-edozi isiokwu a ma gbakwunye ma nkọwa nke usoro mmezi na ozi ndị ọzọ nwere ike ịpụta na usoro ahụ.