Esi gbanyụọ Secure Boot

Akpanwu bube bụ ihe UEFI na-egbochi usoro sistemụ na-enweghị ikike na ngwanrọ malite na mmalite nke kọmputa. Nke ahụ bụ, Secure Boot abụghị akụkụ nke Windows 8 ma ọ bụ Windows 10, kama ọ bụ naanị sistemụ arụmọrụ na-eji ya. Ma isi ihe mere ọ ga - eji dị mkpa iji gbanyụọ njirimara a bụ na buut nke kọmpụta ma ọ bụ laptọọpụ adịghị arụ ọrụ site na USB flash drive (ọ bụ ezie na ngwa ngwa USB flash nwere ike ime).

Dị ka ama kwuru, na ụfọdụ ọ dị mkpa iji gbanyụọ Secure Boot na UEFI (nghazi nghazi ngwaike nke a na-eji ugbu a kama BIOS na motherboards): dịka ọmụmaatụ, ọrụ a nwere ike igbochi ịnweta site na windo ma ọ bụ diski mgbe ị wụnye Windows 7, XP ma ọ bụ Ubuntu na oge ndị ọzọ. Otu n'ime okwu ndị kachasị bụ ozi "Ịnọ ná Ntụkwasị Obi Ịtọ Siri Ike adịghị edozi n'ụzọ ziri ezi" na desktọọpụ Windows 8 na 8.1. Otu esi gbanyụọ atụmatụ a na nsụgharị dị iche iche nke interface UEFI ma a ga-atụle ya n'isiokwu a.

Rịba ama: ọ bụrụ na ịnweta ntụziaka a iji dozie njehie ahụ, edozila Secure Boot n'ụzọ na-ezighi ezi, ana m akwado ka ị buru ụzọ gụọ ozi a.

Nzọụkwụ 1 - gaa na ntọala UEFI

Iji gbanyụọ Secure Boot, ị ga-ebu ụzọ gaa na ntọala UEFI (gaa na BIOS) nke kọmputa gị. Maka nke a, enwere ụzọ abụọ.

Usoro 1. Ọ bụrụ na kọmputa gị na-agba ọsọ Windows 8 ma ọ bụ 8.1, ị nwere ike ịga na pane nri na Ntọala - Gbanwee ntọala kọmputa - Melite na weghachi - Ndozi ma pịa bọtịnụ "Malitegharịa" na nhọrọ nbudata nhọrọ. Mgbe nke ahụ gasịrị, họrọ nhọrọ ndị ọzọ - EUFI Software Settings, kọmputa ga-agbanyeghachi ozugbo na ntọala achọrọ. More: Otu esi abanye na BIOS na Windows 8 na 8.1, Ụzọ ịbanye BIOS na Windows 10.

Usoro 2. Mgbe ịgbanyere kọmputa, pịa Hichapụ (maka kọmputa desktọọpụ) ma ọ bụ F2 (maka laptọọpụ, ọ na - eme Fn + F2). Egosila m nhọrọ kachasị ejiji maka igodo ahụ, mana maka ụfọdụ nne na nna nwere ike ịdị iche, dịka iwu, igodo ndị a na-egosi na ihuenyo mbụ mgbe agbanwuru.

Ihe atụ nke ịkwado Boot Nchekwa na laptọọpụ dị iche iche na ebe nne na nna

N'okpuru ebe a bụ ihe atụ ole na ole nke ịmalite na esemokwu UEFI. A na-eji nhọrọ ndị a na ọtụtụ ndị nne na nna ndị ọzọ na-akwado atụmatụ a. Ọ bụrụ na anaghị edepụtara nhọrọ gị, wee lelee ndị dịnụ ma yikarịrị ka a ga-enwe ihe yiri ya na BIOS gị iji gbanyụọ Secure Boot.

Asus motherboards na laptọọpụ

Iji gbanyụọ Secure Boot na Asus (nsụgharị nke oge a), na ntọala UEFI, gaa na Boot taabụ - Secure Boot (Secure Boot) nakwa na ụdị Ụdị Ụdị ahụ, họrọ "Osisi ndị ọzọ" (Ndị ọzọ OS), wee debe ntọala (igodo F10).

Na ụfọdụ nsụgharị nke ebe obibi Asus maka otu nzube ahụ, ị ​​ga-aga na Nche ma ọ bụ bọtịnụ taabụ wee debe Paramọl Secure Boot na onye nkwarụ.

Gbanyụọ bọtịnụ dị na HP Pavilion laptọọpụ na ụdị HP ndị ọzọ

Iji gbanyụọ bọtịnụ dị mma na laptọọpụ HP, mee ihe ndị a: ozugbo ị gbanye laptọọpụ ahụ, pịa "Esc" igodo, menu kwesịrị igosi na ị nwere ike itinye ntọala BIOS na igodo F10.

Na BIOS, gaa na nhazi System Configuration na họrọ Nhọrọ Nhọrọ. N'ebe a, chọta ihe "Nchekwa Ntụkwasị" ma tinye ya na "Onye nkwarụ". Zọpụta ntọala gị.

Lenovo laptọọpụ na Toshiba

Iji gbanyụọ njirimara Secure Boot na UEFI na Lenovo na laptọọpụ Toshiba, gaa na ngwanrọ UEFI (dịka iwu, iji mee ya, ịkwesiri ịpị bọtịnụ F2 ma ọ bụ Fn + F2).

Mgbe nke ahụ gasịrị, gaa na ntọala ntọala "Nche" na "Ogwe Nchekwa" setịpụrụ "Onye nkwarụ". Mgbe nke ahụ gasịrị, chekwaa ntọala (Fn + F10 ma ọ bụ naanị F10).

Na laptọọpụ Dell

Na laptọọpụ Dell na InsydeH2O, ntọala Ntọala Ntụkwasị Obi dị na "Boot" - "UEFI Boot" (lee Ihuenyo).

Iji gbanyụọ bọtịnụ dị mma, setịpụrụ uru nye "Onye nkwarụ" ma chekwaa ntọala site na ịpị igodo F10.

Ịkwụsị bọtịnụ dị na Acer

Ihe Ntube Ntụkwasị Obi na laptọọpụ Acer bụ na Boot taabụ nke ntọala BIOS (UEFI), ma site na ndabara ị nweghị ike iwepu ya (setịpụrụ n'aka Kwadoro na Onye Nkwarụ). Na desktọọpụ Acer, otu atụmatụ ahụ nwere nkwarụ na ngalaba Nyocha. (O nwekwara ike ịbụ na Advanced - Nhazi System).

Iji gbanwee nhọrọ a iji nweta (naanị maka laptọọpụ Acer), na Nche tab ị chọrọ ịtọọ paswọọdụ site na iji Ntugharị Nchịkọta Ntọala na naanị mgbe nke ahụ nwere ike ịgbagha. Tụkwasị na nke a, ị nwere ike ịkwado usoro CSM akpụkpọ ụkwụ ma ọ bụ Ụdị Nkwado kama UEFI.

Gigabyte

Na ụfọdụ Gigabyte motherboards, ịhapụ Secure Boot dị na BIOS Njirimara taabụ (ntọala BIOS).

Iji malite komputa USB USB (ọ bụghị UEFI), ịkwesịrị ime ka bọtịnụ CSM na bọlbụ bu ụzọ gara aga (hụ nseta ihuenyo).

Nhọrọ nhọrọ nkwụsị

Na ọtụtụ laptọọpụ na kọmputa, ị ga-ahụ otu nhọrọ maka ịchọta nhọrọ a chọrọ dịka na ihe ndị edepụtara. N'ọnọdụ ụfọdụ, ụfọdụ nkọwa nwere ike ịdị iche, dịka ọmụmaatụ, na ụfọdụ laptọọpụ, ịhapụ Sigid Boot nwere ike ịdị ka nhọrọ nke sistemụ arụmọrụ na BIOS - Windows 8 (ma ọ bụ 10) na Windows 7. Na nke a, họrọ Windows 7, nke a bụ ka ọ na-egbochi bọmbụ dị mma.

Ọ bụrụ na ị nwere ajụjụ maka otu katọn ma ọ bụ laptọọpụ, ị nwere ike ịjụ ya na ihe ndị a, enwere m olileanya na m nwere ike inyere aka.

Nhọrọ: Otu esi mata ma ọ bụrụ na agbanyere ma ọ bụ nwee nkwarụ na Windows

Iji chọpụta ma ọ bụ ọrụ Windows Secure Boot ka enyere na Windows 8 (8.1) na Windows 10, ị nwere ike pịa bọtịnụ Windows + R, tinye msinfo32 ma pịa Tinye.

Na windo ihe ọmụma usoro, họta akụkụ nke dị na ndepụta dị n'aka ekpe, lee anya maka Ọnọdụ Nchekwa Ihe Nchekwa iji chọpụta ma ọ bụrụ na teknụzụ enyere.