Esi gbanyụọ usoro mmemme na Windows 7

Ugbu a, ọtụtụ laptọọpụ, na mgbakwunye na isi ihe dị na nhazi ahụ, nwere ngwaọrụ dị iche iche ma ọ bụ ihe ntanetịime ntanetị. Kaadị ndị a bụ AMD na NVIDIA. Isiokwu a na-elekwasị anya n'ị edozi nsogbu ahụ mgbe anaghị enweta vidiyo video NVIDIA na laptọọpụ. Ka anyị tụlee ajụjụ a n'ụzọ zuru ezu.

Anyị na-edozi nsogbu ahụ na nchọpụta nke NVIDIA eserese kaadị na laptọọpụ

Anyị na-atụ aro na ndị ọrụ nyocha na-eme ka ha mara onwe ha na echiche nke "ihe ngosi" na "vidiyo". Enwere ike ịchọta ozi zuru ezu banyere isiokwu a n'isiokwu anyị ọzọ na njikọ dị n'okpuru ebe a.

Lee kwa:
Kedu ihe dị iche iche kaadị ndị na-ebugharị ma mejupụta kaadị eserese
Gini mere i ji choro vidiyo

Na mgbakwunye, enwere ihe dị na saịtị anyị maka iji dozie nsogbu mgbe GPU anaghị egosipụta ya "Onye njikwa ngwaọrụ". Ọ bụrụ na ị nwere nsogbu dị otú ahụ, gaa na njikọ na-esonụ ma soro ntuziaka ndị enyere na ya.

Gụkwuo: Idozi nsogbu ahụ na enweghị kaadi vidiyo na Njikwa Ngwaọrụ

Ugbu a, anyị na-agbanye aka n'ụzọ ziri ezi na-agbazi njehie, mgbe laptọọpụ anaghị ahụ ihe ntanetị ntanetị si na NVIDIA.

Usoro 1: Wụnye ma ọ bụ melite ọkwọ ụgbọala ahụ

Isi ihe kpatara njehie ndị a na-atụle n'isiokwu a bụ oge ochie ma ọ bụ na-efu ndị ọkwọ ụgbọala kaadị ndị na-ese onyinyo. Ya mere, na mbụ anyị na-adụ ọdụ ịṅa ntị na nke a. Gaa na ihe ndị ọzọ anyị depụtara n'okpuru ebe a iji mara onwe gị na ụzọ niile dịnụ maka ịwụnye ma melite ngwanrọ na ngwaike NVIDIA.

Ihe ndi ozo:
Na-emelite ndị ọkwọ ụgbọala vidio NVIDIA
Tinyegharịa ndị ọkwọ ụgbọala kaadị vidiyo
Troubleshoot nkwụsị NVIDIA ndị ọkwọ ụgbọala

Usoro 2: Kaadị Ntaneti Kaadị

Ugbu a, akụrụngwa na sistemụ arụmọrụ na kọmpụta na-emepụta n'ụzọ dị iche iche na na obere ihe oriri ịgbanwere aka na-emegharị na isi ihe jikọrọ. Mgbe ị na-arụ ọrụ dị mgbagwoju anya, dị ka ịmalite egwuregwu, a na-arụ ọrụ ntanetị ọzọ. Otú ọ dị, na ngwaọrụ ụfọdụ ọrụ a anaghị arụ ọrụ mgbe niile, nke na-akpata ụfọdụ nsogbu. Nanị nhọrọ ga-abụ ịgbanwe ntọala na kaadị ịgbanwee na-enweghị onwe. Maka nduzi zuru ezu na isiokwu a, lee njikọ dị n'okpuru.

Ihe ndi ozo:
Anyị na-agbanye kaadị vidiyo na laptọọpụ
Gbanwee kaadị eserese ngosi

Usoro nke 3: Reconnect card video exterior

Mgbe ụfọdụ, ndị ọrụ na-eji bọl vidio ọzọ na-apụta maka laptọọpụ ha. A na-ejikọta ya site na ngwá ọrụ pụrụ iche ma chọọ nhazi ụfọdụ ka ihe niile wee rụọ ọrụ nke ọma. Ọ na-emekarị na achọtaghị kaadị ahụ n'ihi njikọ na-ezighị ezi. Lelee ntuziaka zuru ezu maka ijikọta na isiokwu ọzọ anyị ma lelee nhazi nke usoro.

Ihe ndi ozo:
Anyị jikọtara kaadị vidiyo mpụga na laptọọpụ
NVIDIA kachasị mma maka ntọala

Ihe ndị ọzọ niile kwesịrị ịhọrọ ihe ntanetị ndịna-emeputa kwesịrị ekwesị ka ọ na-ejikọta ya na usoro ndị ọzọ. Iji mee nke a, ọ dị mkpa ịgbaso nanị ụkpụrụ ole na ole na ngwaọrụ a zụrụ ga-arụ ọrụ n'otu oge.

Hụkwa: Ịhọrọ kaadị vidiyo kwesịrị ekwesị maka kọmputa

N'elu elu, anyị na-ekwu banyere ụzọ niile iji dozie nsogbu nke ịchọpụta ngwaike dị iche iche site na NVIDIA na kọmpụta. N'ọnọdụ ahụ mgbe otu nhọrọ ewetaghị nsonaazụ ya, ọ na-anọgide na-agbalị usoro ntụgharị - reinstalling sistemụ arụmọrụ. Ọ bụrụ na nke a anaghị enyere aka, kpọtụrụ ụlọ ọrụ maka nwelite nsogbu nke nkwụnye.

Hụkwa: Tinye Windows na laptọọpụ