Inyocha usoro Windows maka nje na egwu na CrowdInspect

Ọtụtụ ntụziaka banyere mwepụ nke Adware, Malware na ngwa ndị ọzọ a na-achọghị site na kọmpụta nwere ihe dị na mkpa iji chọpụta usoro Windows maka ọnụnọ nke ndị na-enyo enyo n'etiti ha mgbe ha jiri ngwaọrụ mwepụ malware. Otú ọ dị, ọ naghị adị mfe iji ya mee ihe na onye ọrụ n'enweghị ahụmahụ siri ike na sistemụ arụmọrụ - ndepụta nke usoro mmemme na onye ọrụ ọrụ nwere ike ịgwa ya obere.

Ebube efu nke CrowdStrike CrowdInspect, nke e mere maka nke a, nke a ga-atụle na nyocha a, nwere ike inye aka nyocha ma nyochaa usoro nhazi (Windows), Windows na Windows. Leekwa: Otu esi tufuo mgbasa ozi (AdWare) na ihe nchọgharị.

Iji Ndekorita Nyocha iji nyochaa usoro Windows na-agba ọsọ

Ọchịchọ ndị mmadụ anaghị achọ ka e wunye na kọmpụta ma ọ bụ archiz .zip na otu faịlụ a na-ebipụta na crowdinspect.exe, nke na mmalite nwere ike ịmepụta faịlụ ọzọ maka usoro Windows Windows 64. Usoro ihe omume ahụ ga-achọ njikọ Ịntanetị.

Mgbe mbụ ịmalite, ị ga-anakwere nkwenye nke nkwekọrịta ikike na bọtịnụ Nabata, na windo na-esote, ọ bụrụ na ọ dị mkpa, mezie njikọta na VirusTotal online scan scan (ma, ọ bụrụ na ọ dị mkpa, gbanyụọ iwebata faịlụ amaghị na ọrụ a, "Bulite faịlụ ndị amaghị").

Mgbe ịpịrị "Ok" maka oge dị mkpirikpi, CrowdStrike Falcon kwụrụ ụgwọ windo nchedo ga-emeghe, wee hụ window windo CrowdInspect na ndepụta nke usoro na-aga na Windows na ozi bara uru gbasara ha.

Iji malite, ozi gbasara usoro dị mkpa na CrowdInspect

  • Usoro Aha - aha usoro. Ịnwekwara ike igosi ụzọ zuru ezu iji faịlụ arụ ọrụ site na ịpị bọtịnụ "Full Path" na menu ihe omume mmemme.
  • Inye - ịlele usoro usoro ịgba ogwu (n'ọnọdụ ụfọdụ, nwere ike igosi ezigbo ihe maka antivirus). Ọ bụrụ na a na-enyo enyo, a na-enye akara akara abụọ na akara ngosi ọbara ọbara.
  • VT ma ọ bụ HA - ihe si na ịlele faịlụ na VirusTotal (pasent ahụ kwekọrọ na pasent nke antiviruses na-atụle faịlụ dị egwu). Ihe ngosi kachasị ọhụrụ na-egosiputa kọlụm HA, na nyocha ahụ na-eji ọrụ Hybrid Analysis arụ ọrụ n'ịntanetị (ikekwe ịrụ ọrụ nke ọma karịa VirusTotal).
  • Mhr - ihe si na nkwenye ahụ na Team Cymru Malware Hash Repository (nchekwa data nke checksums nke malware mara). Na-egosiputa akara ngosi uhie na akara njirimara abụọ ma ọ bụrụ na e nwere usoro iheomume na nchekwa data.
  • WOT - mgbe usoro ahụ na-eme njikọ nke saịtị na sava na Ịntanetị, ihe nrịta nke ịlele ndị sava a na ọrụ Web Of Trust

Ogwe ndị fọdụrụnụ nwere ozi gbasara njikọ Ịntanetị nke usoro a: ụdị njikọ, ọnọdụ, nọmba ọnụ ọgụgụ, adreesị IP mpaghara, adreesị IP dịpụrụ adịpụ, na nchịkọta DNS nke adreesị a.

Rịba ama: ị nwere ike ịchọpụta na otu ihe nchọgharị taabụ gosipụtara dị ka setịkụchị iri na abụọ ma ọ bụ karịa na CrowdInspect. Ihe kpatara nke a bụ na e gosipụtara akara dị iche maka njikọ ọ bụla ejiri otu usoro (na ebe nrụọrụ weebụ a na-edebe mgbe niile na-eme ka ị jikọọ ọtụtụ sava na Intaneti n'otu oge). Ị nwere ike iwepu ụdị ngosi a site na ịhapụ bọtịnụ TCP na UDP na nchịkọta menu.

Ihe ndị ọzọ menu na njikwa:

  • Ndụ / Akụkọ - mee ka ọnọdụ ngosi gosipụtara (na oge ma ọ bụ ndepụta nke mmalite oge nke usoro ọ bụla).
  • Kwụsị - tinye nchịkọta ozi iji kwụsị.
  • Gbuo Usoro - mezue usoro ahọrọ.
  • Mechie Tcp - mechie njikọ TCP / IP maka usoro.
  • Njirimara - mepee windo Windows dị ichiiche na njirimara nke usoro a na-ebupu.
  • VT Nsonaazụ - meghere windo na nsonaazụ nchoputa na VirusTotal na njikọ na nsonaazụ nyocha ahụ na saịtị ahụ.
  • Detuo Ihe niile - Detuo ihe niile edere ederede banyere usoro ọrụ na desktọọpụ.
  • Nakwa maka usoro ọ bụla na ntinye aka nri ziri ezi, menu ihe dị n'ime ya na omume ndị bụ isi dị.

Ekwetara m na ndị ọkachamara nwere ahụmahụ ka ha na-akpa na-eche: "ngwá ọrụ dị ukwuu", ndị na-amaliteghị aghọtachaghị ihe eji ya na otu esi eme ya. Ọ bụ ya mere ntakịrị nkenke na dị mfe dị ka o kwere mee maka ndị malitere:

  1. Ọ bụrụ na ị na-eche na ihe ọjọọ na-eme na kọmputa gị, na antivirus na ọrụ dịka AdwCleaner ugbua enyocha kọmputa gị (lee Ngwa kachasị iwepụ malware), ị nwere ike ilebanye anya na Nlebara Anya ma hụ ma ọ bụrụ na e nwere ihe ọ bụla na-enyo enyo. na windo.
  2. A ghaghị iji usoro na-acha uhie uhie tụlee usoro nlezianya na pasent dị elu na kọlụm VT na (ma ọ bụ) akara uhie na kọlụm MHR. O siri ike izute ihe oyiyi acha ọbara ọbara n'ime Inject, ma ọ bụrụ na ị hụ ya, gee ntị.
  3. Ihe ị ga-eme ma ọ bụrụ na usoro ahụ bụ enyo: hụ nsonaazụ ya na VirusTotal site na ịpị bọtịnụ VT Results, wee pịa njikọ ahụ na nsonaazụ nchọpụta antivirus. Ị nwere ike ịnwa ịchọta aha faịlụ na Intaneti - a na-atụlekarị egwu na forums na saịtị nkwado.
  4. Ọ bụrụ na nsonaazụ ahụ kwubiri na faịlụ ahụ bụ ihe ọjọọ - gbalịa wepu ya site na mmalite, wepụ ihe omume nke usoro a na-emetụta ma jiri ụzọ ndị ọzọ iji wepụ ihe egwu ahụ.

Rịba ama: buru n'uche na site n'otú ọtụtụ ndị antiviruses si eche, "usoro mmemme" dị iche iche na ụdị ngwaọrụ ndị a na-ewu ewu na mba anyị nwere ike ịbụ software na-adịghị mma, nke a ga-egosipụta na ngwunye VT na / ma ọ bụ MHR nke Ngalaba Nyocha nke Nnukwu. Otú ọ dị, nke a apụtaghị na ha dị ize ndụ - a ga - atụle nke ọ bụla ebe a.

Enwere ike ibudata mmadụ n'efu site na weebụsaịtị website http://www.crowdstrike.com/resources/community-tools/crowdinspect-tool/ (mgbe ịpịsịrị bọtịnụ nbudata, ịkwesịrị ịnakwere usoro ikikere na ibe na-esote site na ịpị Nabata iji malite mmalite). Nakwa uru: Best free antivirus maka Windows 10, 8 na Windows 7.