Chọpụta version BIOS

BIOS ndabara dị na komputa kọmputa niile, n'ihi na nke a bụ ntinye ọsọ ọsọ-mmepụta usoro na mmekọrịta onye ọrụ na ngwaọrụ ahụ. N'agbanyeghị nke a, nsụgharị BIOS na ndị mmepe nwere ike ịdị iche, n'ihi ya, iji dozie nsogbu ma ọ bụ dozie nsogbu ị ga-achọ ịmara nsụgharị na onye mmepụta aha.

Gwa nkenke banyere ụzọ

Na mkpokọta, enwere ụzọ atọ dị mkpa iji chọpụta nsụgharị na onye mmepụta BIOS:

  • Iji BIOS onwe ya;
  • Site na ngwaọrụ Windows;
  • Iji ngwanrọ nke atọ.

Ọ bụrụ na ị kpebie iji usoro nke atọ iji gosipụta data banyere BIOS na usoro ahụ n'ozuzu ya, wee gụọ nlele anya banyere ya iji jide n'aka na ozi egosipụtara ziri ezi.

Usoro 1: AIDA64

AIDA64 bụ ngwanrọ ngwanrọ nke atọ nke na-enye gị ohere ịchọpụta àgwà nke ngwaike na akụrụngwa software nke kọmpụta. A na-ekesa software na akwụ ụgwọ, mana enwere oge ngosipụta (ụbọchị 30), nke ga-ekwe ka onye ọrụ ahụ mụta ịrụ ọrụ na-enweghị ihe mgbochi ọ bụla. Ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ na a sụgharịrị ihe omume ahụ n'asụsụ Russian.

Ọ dị mfe ịmụta nsụgharị BIOS na AIDA64 - na-agbaso ntụziaka a site n'ọzọ:

  1. Meghee usoro ihe omume. Na isi peeji nke gaa mpaghara "Board System"nke akara na akara ngosi kwekọrọ. Ọzọkwa, a pụrụ ime mgbanwe ahụ site na nhọrọ pụrụ iche nke dị n'akụkụ aka ekpe nke ihuenyo ahụ.
  2. Site n'otu atụmatụ, gaa na ngalaba "BIOS".
  3. Ugbu a, ṅaa ntị n'ihe ndị dị ka "BIOS Version" na ihe ndị dị n'okpuru "Ebube BIOS". Ọ bụrụ na e nwere njikọ na ebe nrụọrụ weebụ gọọmenti rụrụ na peeji nke nwere nkọwa nke nsụgharị BIOS dị ugbu a, mgbe ahụ ị nwere ike ịga ya iji chọpụta ozi ọhụrụ sitere na onye mmepụta.

Usoro 2: CPU-Z

CPU-Z bụ usoro ihe omume maka ịlele njirimara nke ngwaike na ngwanrọ, ma, n'adịghị ka AIDA64, a na-ekesa ya n'efu n'efu, enwechaghị ọrụ, ọhụụ dị mfe.

Ntuziaka nke na-enye gị ohere ịchọpụta nsụgharị BIOS ugbu a site na iji CPU-Z dị ka nke a:

  1. Mgbe ịmalitere usoro ihe omume a, gaa "Ụgwọ"nke dị na menu kachasị elu.
  2. N'ebe a, ị ga-ege ntị na ozi a na-enye n'ọhịa "BIOS". N'ụzọ dị mwute, gaa na ebe nrụọrụ weebụ nke onye na-emepụta ma lee mbipute ozi na usoro a agaghị arụ ọrụ.

Usoro 3: Speccy

Speccy bụ mmemme sitere n'aka onye nrụpụtara tụkwasịrị obi bụ onye wepụtara usoro ọzọ dị ọcha - CCleaner. Akụrụngwa nwere interface dị mfe ma dị mma, enwere nsụgharị gaa na Russian, yana nsụgharị nke usoro ihe omume ahụ, ọrụ ya ga-ezu iji lee mbipụta BIOS.

Nzọụkwụ site nzọụkwụ ntụziaka dị ka ndị a:

  1. Mgbe ịmalitere usoro ihe omume a, gaa "Mbadamba". Enwere ike ime nke a site na iji menu n'aka ekpe ma ọ bụ site na windo ahụ.
  2. Na "Mbadamba" chọta taabụ "BIOS". Gbasaa ya site na ịpị ya na òké. A ga-eweta onye mmepụta, mbipute na ụbọchị ntọhapụ nke mbipute a.

Usoro 4: Windows Ngwaọrụ

Ị nwere ike ịchọpụta nsụgharị BIOS dị ugbu a site na iji ngwaọrụ OS dị iche iche n'enweghị nbudata ihe omume ọ bụla. Otú ọ dị, nke a nwere ike iyi ntakịrị mgbagwoju anya. Lelee ntụziaka a site n'ọzọ:

  1. Imirikiti ihe ọmụma banyere ngwaike na ngwanrọ nke PC dị maka nlele na windo "Ozi System". Iji mepee ya, ọ kacha mma iji windo ahụ Gbaa ọsọnke a na-akpọ site na mkpirisi Nweta + R. N'ime akara dee iwu ahụmsinfo32.
  2. A ga-emepe windo "Ozi System". N'aka aka ekpe, gaa na mpaghara nke aha ahụ (ya na-emekarị ka o mepee site na ndabara).
  3. Ugbu a chọpụta otu ihe n'ebe ahụ. "BIOS Version". Ọ ga-edepụta ya na onye na-emepụta ya, mbipụta na ụbọchị ịhapụ ya (niile n'otu usoro ahụ).

Usoro 5: Ndenye

Usoro a nwere ike bụrụ ihe kwesịrị ekwesị maka ndị ọrụ maka ụfọdụ ihe na-adịghị egosipụta ozi BIOS na "Ozi System". A na-atụ aro na naanị ndị ọrụ PC nwere ahụmahụ maara ụdị mbipụta a na BIOS na mmepụta n'ụzọ dị otú a, ebe enwere ihe ize ndụ nke faịlụ na nchekwa dị mkpa maka usoro.

Nzọụkwụ site nzọụkwụ ntụziaka dị ka ndị a:

  1. Gaa ndekọ. Enwere ike ime nke a ọzọ iji ọrụ ahụ. Gbaa ọsọnke a na-emepụta site na isi nchikota Nweta + R. Tinye iwu na - eso -regedit.
  2. Ugbu a ị chọrọ ịnyagharịa site na folda ndị a - HKEY_LOCAL_MACHINEsite na ya ruo Ngwamgbe na NKWAWAwee bịa nchekwa System ma Bios.
  3. Na folda achọrọ, chọta faịlụ "BIOSVendor" ma "BIOSVersion". Ha ekwesịghị imeghe, naanị lee ihe edere na ngalaba ahụ. "Uru". "BIOSVendor" - nke a bụ onye mmepụta, na "BIOSVersion" - mbipute.

Usoro 6: site na BIOS n'onwe ya

Nke a bụ usoro kachasị egosi, ma ọ chọrọ ịbịgharịa kọmputa ma banye na interface BIOS. Maka onye ọrụ PC na-enweghị uche, nke a nwere ike ịbụ ihe siri ike, dịka interface zuru oke dị n'asụsụ Bekee, ikike nke ịchịkwa òké n'ọtụtụ nsụgharị na-efu.

Jiri ntụziaka a:

  1. Mbụ ị chọrọ ịbanye BIOS. Malitegharịa ekwentị ahụ, mgbe ahụ, na-echeghị ka os os pụtara, gbalịa ịbanye BIOS. Iji mee nke a, jiri igodo ahụ F2 ruo F12 ma ọ bụ Hichapụ (dabere na kọmputa gị).
  2. Ugbu a, ịchọrọ ịchọta usoro "BIOS mbipute", "Data BIOS" ma "ID BIOS". Dabere na onye mmepụta, ndị a nwere ike inwe aha dịtụ iche. Ọzọkwa, ha agaghị adị na isi peeji nke. A pụrụ ịchọta ndị na-emepụta BIOS na ederede n'elu.
  3. Ọ bụrụ na data BIOS egosighi na ibe isi, wee gaa ihe menu "Ozi System", e kwesịrị inwe ozi BIOS niile. Ọzọkwa, ihe omume a nwere ike ịnwe aha dịtụ gbanwere, dabere na mbipụta na BIOS Onye Mmepụta.

Usoro 7: mgbe ị na-ebuli PC ahụ

Usoro a kachasị mfe karịa ihe niile a kọwara. N'ọtụtụ kọmputa, mgbe ị na-agbapụ maka sekọnd ole na ole, ihuenyo ga-egosi ebe ihe ọmụma dị mkpa banyere components nke kọmputa ahụ, yana mbipụta BIOS, nwere ike ide. Mgbe ị na-ebugharị kọmputa, gee ntị n'ihe ndị na-esonụ. "BIOS mbipute", "Data BIOS" ma "ID BIOS".

Ebe ọ bụ na ihuenyo a gosipụtara nanị maka oge ole na ole, iji nwee oge icheta data na BIOS, pịa igodo Kwụsị ezumike. Ozi a ga-anọgide na ihuenyo. Iji nọgide na-agbanye PC, pịa igodo a ọzọ.

Ọ bụrụ na ọ nweghị data na-egosi n'oge nbudata, nke dị ka ọtụtụ kọmputa na nne na nna, ị ga-agbanye F9. Mgbe nke a gasịrị, isi ihe ọmụma ga-apụta. O kwesiri icheta na na kọmputa ụfọdụ F9 ịkwesiri ịpị igodo ọrụ ọzọ.

Ọbụna onye ọrụ PC a na-amaghị ihe nwere ike ịchọpụta nsụgharị BIOS, ebe ọtụtụ n'ime usoro akọwapụtara adịghị achọ ihe ọmụma ọ bụla.