Ịhazi Mwube Nchebe Obodo na Windows 7

Iwu nchebe bụ setịpụ nke paradaịs maka ịchịkwa nchebe PC, site n'itinye ha aka na otu ihe ma ọ bụ otu ìgwè nke ihe ndị otu otu. Imirikiti ndị ọrụ adịghị agbanwe mgbanwe na ntọala ndị a, ma e nwere ọnọdụ mgbe ọ dị mkpa ime nke a. Ka anyị chọpụta otu esi arụ ọrụ ndị a na kọmputa na Windows 7.

Amụma Nchedo Nhọrọ Nhazi

Na mbu, o kwesiri iburu n'uche na site na ndabara, atumatu nchedobe a edozi anya maka oru ubochi nke onye ozo. Ọ dị mkpa ịmegharị ya nanị ma ọ bụrụ na ọ dị mkpa iji dozie otu ihe dị mkpa maka mgbazi ndị a.

Ụlọ nche nchebe anyị na-amụ na-achịkwa GPO. Na Windows 7, a ga-eme nke a iji ngwaọrụ "Iwu Nchebe Obodo" ma "Mpaghara Group Policy Editor". Ihe dị mkpa bụ ịbanye na profaịlụ profaịlụ na ihe ùgwù ndị nchịkwa. Ọzọ anyị na-ele anya na abụọ ndị a nhọrọ.

Nzọụkwụ 1: Jiri Ngwaọrụ Nchebe Obodo

Nke mbụ, anyị ga-amụta otú e si edozi nsogbu ahụ site n'enyemaka nke ngwá ọrụ ahụ "Iwu Nchebe Obodo".

  1. Iji malite ngwa ntinye aka, pịa "Malite" ma gaa "Ogwe njikwa".
  2. Ọzọ, mepee ngalaba "System na Nchebe".
  3. Pịa "Nchịkwa".
  4. Site nchịkọta nke ngwaọrụ ngwaọrụ, họrọ nhọrọ "Iwu Nchebe Obodo".

    Ọzọkwa, ọnyà nwere ike ịgafe na windo Gbaa ọsọ. Iji mee nke a, pịnyere Nweta + R wee tinye iwu:

    secpol.msc

    Wee pịa "OK".

  5. Omume ndị a n'elu ga-ebido esemokwu nke ngwaọrụ a chọrọ. N'ọtụtụ ọnọdụ, ọ dị mkpa iji dozie parameters na folda ahụ "Atumatu Obodo". Mgbe ahụ, ị ​​ga-eji aha a pịa akara ahụ.
  6. Enwere nchekwa atọ na ndekọ a.

    Na ndekọ "Ọrụ Ntuziaka Onye Ọrụ" akọwa ikike nke onye ọrụ ọ bụla ma ọ bụ ìgwè nke ndị ọrụ. Dịka ọmụmaatụ, ị nwere ike ịkọwa ikikere ma ọ bụ ikikere maka ụfọdụ ndị mmadụ ma ọ bụ edemede nke ndị ọrụ ịrụ ọrụ dị iche iche; kpebie onye a na-enye ohere ịnweta mpaghara na PC, na onye na-ekwe ka ya na netwọk, wdg.

    Na katalọgụ "Amụma Nyocha" Ezipụta ihe ndị a ga-ede na log nche.

    Na nchekwa "Ntọala Nchedo" Ntọala nhazi dị iche iche na-akọwapụta ihe omume nke os mgbe ịbanye n'ime ya, ma na mpaghara ma site na netwọk, nakwa dịka mmekọrịta na ngwaọrụ dị iche iche. Enweghị mkpa pụrụ iche, a gaghị agbanwe agbanwe ndị a, ebe ọ bụ na ọtụtụ n'ime ọrụ ndị dị mkpa ga-edozi site nhazi nhazi ọkọlọtọ, ikike nne na nna na ikikere NTFS.

    Hụkwa: Njikwa Nne na Nna na Windows 7

  7. Maka mmekwu ihe na nsogbu anyị na-edozi, pịa aha otu n'ime akwụkwọ ndekọ ndị dị n'elu.
  8. Ndepụta nke atumatu maka ndekọ ahọrọ gosiri. Pịa na nke ịchọrọ ịgbanwe.
  9. Nke a ga-emeghe windo nhazi ederede. Ụdị ya na omume ndị ọ dị mkpa ka a rụọ bụ nnọọ ihe dị iche n'àgwà ọ bụ. Dịka ọmụmaatụ, maka ihe site na folda ahụ "Ọrụ Ntuziaka Onye Ọrụ" na windo nke meghere, ịkwesiri ịgbakwunye ma ọ bụ wepụ aha onye ọrụ ma ọ bụ ìgwè nke ndị ọrụ. Emere ya site na ịpị bọtịnụ ahụ. "Tinye onye ọrụ ma ọ bụ otu ...".

    Ọ bụrụ na ịchọrọ iwepụ otu ihe site na iwu ahọrọ, họrọ ya wee pịa "Hichapụ".

  10. Mgbe ịmechara nhazi na windo edezi iwu iji chekwaa mgbanwe ndị ahụ, jide n'aka na ịpị bọtịnụ "Tinye" ma "OK"ma ọ bụghị mgbanwe ndị ahụ agaghị adaba.

Anyị kọwaa mgbanwe na ntọala nche site na ihe atụ nke omume na "Atumatu Obodo", ma site n'otu ihe ahụ, ọ ga-ekwe omume ịrụ ọrụ na ntuziaka ndị ọzọ nke ngwa, dịka ọmụmaatụ, na ndekọ "Atụmatụ Akaụntụ".

Usoro 2: Jiri mpaghara Group Policy Editor ngwá ọrụ

Ị nwekwara ike ịhazi iwu mpaghara site na iji ntinye. "Mpaghara Group Policy Editor". N'eziokwu, nhọrọ a adịghị na mbipụta niile nke Windows 7, mana naanị na Ultimate, Professional and Enterprise.

  1. N'adịghị ka ntinye na mbụ, a gaghị arụ ọrụ a "Ogwe njikwa". Enwere ike ime ka ọ rụọ ọrụ site na itinye iwu ahụ na windo ahụ Gbaa ọsọ ma ọ bụ "Iwu Iwu". Kpọọ Nweta + R ma tinye okwu ndị na-esonụ n'ọhịa:

    gpedit.msc

    Wee pịa "OK".

    Hụkwa: Otu esi dozie njehie "gpedit.msc adịghị ahụ" na Windows 7

  2. Inwe ọnyà ga-emeghe. Gaa na ngalaba "Nhazi Kọmputa".
  3. Ọzọ, pịa nchekwa "Nhazi Windows".
  4. Ugbu a, pịa ihe ahụ "Ntọala Nchedo".
  5. A ndekọ ga-emeghe na nchekwa ama maara anyị site na usoro gara aga: "Atụmatụ Akaụntụ", "Atumatu Obodo" na ihe ndị ọzọ A na-eme ihe ndị ọzọ niile dịka otu algọridim dị na nkọwa ahụ. Usoro 1, site na isi 5. Nanị ihe dị iche bụ na a ga-arụ ọrụ na shea nke ngwaọrụ ọzọ.

    Ihe omumu: Usoro atumatu na Windows 7

Ị nwere ike ịhazi iwu mpaghara na Windows 7 site na iji otu n'ime usoro ọnyà abụọ ahụ. Usoro maka ha bụ ihe yiri nke ahụ, ọdịiche dị na algorithm maka ịnweta oghere nke ngwaọrụ ndị a. Ma anyị nwere ike ikwu na ị gbanwere ntọala ndị a naanị mgbe ị kwenyesiri ike na nke a ga-eme iji rụzuo otu ọrụ. Ọ bụrụ na ọ dịghị, ọ ka mma ịghara ịhazi ndigharị ndị a, ebe ọ bụ na a gbanwere ha ka ha bụrụ ihe dị iche iche na-eji eme ihe kwa ụbọchị.