Kọwa na batrị laptọọpụ na Windows 10

Na Windows 10 (site na ụzọ 8 na nke a nwere ike ịnwe) enwere ụzọ iji nweta ọkwa na ozi banyere ọnọdụ na iji laptọọpụ ma ọ bụ batrị batrị - ụdị batrị, nhazi na ike zuru oke mgbe a kwụchara ụgwọ zuru ezu, ọnụ ọgụgụ nke ịgba ụgwọ, ma hụ eserese na tebụl nke eji ngwaọrụ sitere na batrị na site na netwọk, mgbanwe na ike na ọnwa gara aga.

Na ntụziaka a dị mkpirikpi, otu esi eme nke a na ihe data dị na akụkọ batrị na-anọchi anya ya (ebe ọ bụ na ọbụna n'asụsụ Russian nke Windows 10, ozi ahụ dị na Bekee). Hụkwa: Ihe ị ga-eme ma ọ bụrụ na laptọọpụ anaghị akwụ ụgwọ.

Ekwesiri ighota na enwere ike ighota ozi zuru oke na laptọọpụ na mbadamba na ngwongwo akwadoro ma tinye ndị ọkwọ ụgbọala chipset mbụ. Maka ngwaọrụ ndị e wepụtara na Windows 7, yana na-enweghị ndị ọkwọ ụgbọala dị mkpa, usoro ahụ nwere ike ọ gaghị arụ ọrụ ma ọ bụ nye ezughị ezu ozi (dika m mere - ezughị oke ozi na otu na enweghị ozi na laptọọpụ ochie).

Hụ akụkọ ọkwa batrị

Iji mepụta akụkọ banyere batrị nke kọmputa ma ọ bụ laptọọpụ, na-agba ọsọ ọsọ ọsọ dị ka onye nlekọta (na Windows 10, ụzọ kachasị mfe iji mee nke a bụ iji menu nri-pịa bọtịnụ "Malite").

Mgbe nke ahụ batara iwu ahụ ikecfg -batteryreport (mkpuru okwu ga-ekwe omume powercfg / batrị) na pịa Tinye. Maka Windows 7, ịnwere ike iji iwu ahụ ikecfg / ike (Ọzọkwa, enwekwara ike iji ya na Windows 10, 8, ọ bụrụ na akụkọ batrị adịghị enye ozi dị mkpa).

Ọ bụrụ na ihe niile gara nke ọma, ị ga-ahụ ozi na-ekwu na "A na-echekwa akụkọ ndụ batrị na nchekwa C: Windows system32 battery-report.html".

Gaa nchekwa C: Windows system32 ma mepee faịlụ ahụ batrị-akụkọ.html ihe nchọgharị ọ bụla (ọ bụ ezie na m n'ihi ihe ụfọdụ jụrụ imeghe faịlụ na kọmputa m na Chrome, aghaghị m iji Microsoft Edge, na nke ọzọ, enweghị m nsogbu).

Lelee akụkọ banyere laptọọpụ ma ọ bụ batrị batrị na Windows 10 na 8

Rịba ama: dị ka e kwuru n'elu, ozi dị na laptọọpụ m adịghị ezu. Ọ bụrụ na ịnwe ngwaike ọhụrụ ma nwee ndị ọkwọ ụgbọala niile, ị ga-ahụ ozi nke na-efu site na screenshots.

N'elu akụkọ ahụ, mgbe ihe ọmụma banyere laptọọpụ ma ọ bụ mbadamba, usoro arụnyere na mbipụta BIOS, na Ngalaba Batrị arụnyere, ị ga-ahụ ozi ndị dị mkpa dị mkpa:

  • Emeputa - emeputa batrị.
  • Chemistry - ụdị batrị.
  • Ike Ime atụmatụ - ike mbido.
  • Ikike zuru ezu - ikike ugbu a mgbe ebubo zuru ezu.
  • Nọmba ọgụgụ - ọnụ ọgụgụ nke usoro mgbapụta.

Akụkụ Ugboro ojiji ma Ojiji batrị nye ihe data batrị maka ụbọchị atọ gara aga, gụnyere ike ịmepụta na oriri.

Nkebi Ugboro ojiji na ụdị nchịkọta na-egosiputa data na oge eji ngwaọrụ sitere na batrị (Oge Batrị) na aka (Oge Ogo).

Na ngalaba Aka Ike Batrị ozi gbasara mgbanwe na ike batrị n'ọnwa ikpeazụ Data nwere ike ọ gaghị ezu oke (dịka ọmụmaatụ, na ụbọchị ụfọdụ, ike ugbu a nwere ike "mụbaa").

Nkebi Atụmatụ Ebumnuche Batrị Na-egosiputa ozi gbasara oge a tụrụ anya na ngwaọrụ mgbe ebujuru zuru ezu na ọnọdụ nọ n'ọrụ na n'ọnọdụ ọnọdụ nnabata ejikọtara (yana ozi gbasara oge dị otú ahụ na ike batrị mbụ na kọlụm Ike Imewe).

Ihe ikpeazụ n'ime akụkọ ahụ - Ebe os Wụnye Na-egosiputa ozi gbasara ndụ batrị a na-atụ anya nke usoro ahụ, gbakọọ dabeere na ojiji nke laptọọpụ ma ọ bụ mbadamba nkume ebe ọ bụ na ị wụnye Windows 10 ma ọ bụ 8 (ma ọ bụghị karịa ụbọchị 30 gara aga).

Kedu ihe ọ ga-achọ maka? Dịka ọmụmaatụ, iji nyochaa ọnọdụ na ikike, ma ọ bụrụ na laptọọpụ ahụ gbapụrụ ozugbo. Ma ọ bụ, iji chọpụta otú batrị si dị njọ mgbe ịzụtara laptọọpụ arụmọrụ ma ọ bụ mbadamba (ma ọ bụ ngwaọrụ nwere ngosipụta). Enwere m olileanya na ụfọdụ ndị na-agụ akwụkwọ ga-aba uru.