Nchọta Firefox bụ ihe nchọgharị ọhụrụ bara uru.

Kpọmkwem otu ọnwa gara aga, a tọhapụrụ Mozilla Firefox (mbipute 57) kpamkpam, nke natara aha ọhụrụ - Firefox Quantum. A kwadoro interface ahụ, engine engine, arụ ọrụ ọhụrụ, ntinye taabụ na nhazi nke ọ bụla (ma na ụfọdụ njirimara), arụmọrụ nke ịrụ ọrụ na multi-core processors ka mma, ekwukwara na ọsọ ahụ dị okpukpu abụọ dị elu karịa nsụgharị mbụ nke Mozilla nchọgharị.

Na obere nyochaa - banyere atụmatụ na ike dị iche iche nke ihe nchọgharị ahụ, ihe mere o ji baa uru, n'agbanyeghị ma ị na-eji Google Chrome ma ọ bụ jiri Mozilla Firefox mee ihe mgbe nile ma ugbu a enweghị obi ụtọ na ọ ghọọla "chrome ọzọ" (n'eziokwu, nke a abụghị ya mere, mana ọ bụrụ na ị chọrọ ya na mberede, na njedebe nke isiokwu a nwere ozi gbasara otu esi budata Firefox Quantum na ochie version nke Mozilla Firefox site na saịtị ọrụ). Hụkwa: Nchọpụta kacha mma maka Windows.

New Mozilla Firefox interface

Ihe mbụ ị nwere ike ịchọta mgbe ị malitere Firefox Quantum bụ interface ọhụrụ nchọgharị, nke nwere ike iyi yiri yiri Chrome (ma ọ bụ Microsoft Edge na Windows 10) na ndị na-akwado "ochie," ndị mmepe akpọ ya "Photon Design".

Enwere nhọrọ nhazi nke gụnyere nhazi njikwa site na ịdọrọ ha na mpaghara dịgasị iche iche na ihe nchọgharị (na ibe akwụkwọ edokọbara, ogwe ngwaọrụ, ogwe aha windo, na ebe dị iche iche meghere site na ịpị bọtịnụ abụọ-akụ). Ọ bụrụ na ọ dị mkpa, ị nwere ike iwepụ njikwa na-enweghị isi na windo Firefox (iji menu ndetu mgbe ị pịrị na mmemme a ma ọ bụ site na ịdọrọ na idobe na mpaghara ntọala "Nhazi").

Ọ na-azọrọ nkwado dị mma maka ngosipụta dị elu ma na-egbuke egbuke, na atụmatụ ndị ọzọ mgbe ị na-eji ihuenyo mmetụ. Mpempe akwụkwọ na mbido akwụkwọ pụtara na toolbar, nke na-emepe ohere maka ibe edokọbara, nbudata, nzebichi (nke Firefox n'onwe ya mere) na ihe ndị ọzọ.

Firefox Quantum malitere iji ọtụtụ usoro na-arụ ọrụ.

Na mbụ, niile na taabụ na Mozilla Firefox malitere na otu usoro ahụ. Ụfọdụ ndị ọrụ na-enwe obi ụtọ maka ya, n'ihi na ihe nchọgharị ahụ chọrọ ka RAM dịkwuo ala maka ọrụ, mana enwere nzaghachi: ọ bụrụ na ọ bụrụ na ọ gaghị adaba na otu n'ime taabụ ahụ, ha niile na-emechi.

Na Firefox 54, 2 usoro e ji mee ihe (maka interface na maka ibe), na Firefox Quantum bụ karịa, ma ọ bụghị dịka Chrome, ebe maka kọlụm ọ bụla dị iche iche usoro Windows (maọbụ OS ọzọ) amalitere, ma dị iche: ruo 4 usoro maka otu taabụ (nwere ike gbanwere na nhazi arụmọrụ site na 1 ruo 7), na mgbe ụfọdụ, otu usoro nwere ike iji maka abụọ ma ọ bụ karịa oghe oghe na ihe nchọgharị ahụ.

Ndị mmepe na-akọwa n'ụzọ zuru ezu ụzọ ha si bịa ma kwuo na ọnụ ọgụgụ kachasị mma nke usoro na-agba ọsọ, na ihe niile dị nhata, ihe nchọgharị ahụ na-achọ kaadị nchekwa (ihe ruru otu na ọkara) karịa Google Chrome na ọ na-arụ ọrụ ngwa ngwa (na uru dị na Windows 10, MacOS na Linux).

M gbalịrị ịmepe ọtụtụ taabụ na-enweghị mgbasa ozi (mgbasa ozi dị iche iche nwere ike iwepụta ego dị iche iche) na nchọgharị abụọ ahụ (ihe nchọgharị abụọ ahụ dị ọcha, na-enweghị tinye-ons na ndapụta) na foto ahụ dị iche maka m site na ihe e kwuru: Mozilla Firefox na-eji RAM CPU).

Ọ bụ ezie na, ụfọdụ nyocha ndị ọzọ m zutere na Ịntanetị, kama nke ahụ, kwadoro iji ncheta dịkwuo mma. N'otu oge ahụ, n'ụzọ doro anya, Firefox na-emeghe saịtị ngwa ngwa.

Rịba ama: ọ bara uru ịtụle ebe a na iji ihe nchọgharị nke RAM dịnụ adịghị njọ n'onwe ya ma gbaghaa ọrụ ha. Ọ ga-aka njọ ma ọ bụrụ na a zọpụtara nsonaazụ nsụgharị na diski ma ọ bụ na redrawn ha mgbe ha na-agagharị ma ọ bụ na-agagharị na taabụ gara aga (nke a ga-azọpụta RAM, mana ọ ga-eme ka ịchọọ maka ihe nchọgharị ọzọ).

Agaghị akwado ndị agadi agbakwunyere.

Ihe ntanetakwu Firefox nke ozo (ihe di nma ma o jiri ya tụnyere mmejuputa Chrome na otutu ndi ozo) adighi akwado. Ugbu a ịnwere ike ịwụnye naanị nkwụnyefe WebExtensions. Ị nwere ike ịlele ndepụta nke tinye-ons ma wụnye ndị ọhụrụ (ma hụkwa nke nke tinye-ons kwụsịrị ịrụ ọrụ ma ọ bụrụ na ị megharịrị ihe nchọgharị ahụ na ụdị nke mbụ) na ntọala na mpaghara "Tinye-ons".

O yikarịrị ka ọ ga-adị mma ịnweta nkwalite ndị kachasị ọhụrụ na nsụgharị ọhụrụ nke Mozilla Firefox gụnyere. N'otu oge ahụ, Firefox tinye-ons na-arụ ọrụ karịrị Chrome ma ọ bụ ntaneti Microsoft Edge.

Ihe nchọgharị ndị ọzọ

Na mgbakwunye na nke dị n'elu, Mozilla Firefox Quantum agbakwunyere nkwado maka WebAssembly programming asụsụ, WebVR mebere n'ezie ngwá ọrụ na ngwaọrụ maka ịmepụta screenshots nke ebe a na-ahụ anya ma ọ bụ dum na peeji nke meghere na nchọgharị (nweta site na ịpị ellipsis ke adreesị ụlọ).

Ọ na-akwado mmekọrịta nke taabụ na ihe ndị ọzọ (Firefox Sync) n'etiti ọtụtụ kọmputa, iOS na ngwaọrụ mobile Android.

Ebee ka ibudata Firefox Dum

Ịnwere ike ibudata Firefox Akụrụ maka nnwere onwe site na saịtị ndị ọrụ site na http://www.mozilla.org/ru/firefox/ ma ọ bụrụ na ị bụghị 100% mara na ihe nchọgharị gị ugbu a dị mma na gị, ana m akwado ịnwale ụdị a, ọ ga-ekwe omume na ị ga-achọ ya : nke a abụghị naanị Google Chrome (n'adịghị ka ọtụtụ ihe nchọgharị) ma karịa ya na ụfọdụ afọ.

Esi weghachite ochie nke Mozilla Firefox

Ọ bụrụ na ịchọrọ ịwelite Firefox, ịnwere ike iji Firefox ESR (Extended Support Release), nke a na-agbaso ugbu a na mbipute 52 ma dị maka ibudata ebe a http://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/