Gbanwe nsogbu na ọrụ ọdịyo na Windows 10


Nsogbu na ụda dị na sistemụ arụmọrụ nke ndị ezinụlọ Windows na-ahụkarị ọtụtụ ugboro, ha anaghị adị mfe mgbe niile idozi. Nke a bụ n'ihi n'eziokwu na ụfọdụ ihe kpatara nsogbu ndị a adịghị ada n'elu, ị ga-afụkwa mmiri iji mata ha. Taa, anyị ga - ahụ ihe kpatara ya, mgbe ọkpụkpụ ọzọ nke PC, akara ngosi okwu nwere njehie na ihe ngosi nke ụdị "flaunts" na ebe ngosi "Ọrụ ntanetịghị arụ ọrụ".

Nbudata ozi ntanetị

N'ọtụtụ ọnọdụ, nsogbu a enweghị ihe dị mkpa ma edozi ya site na iji nwayọọ nwayọọ ma ọ bụ mmaliteghachi nke PC. Otú ọ dị, mgbe ụfọdụ, ọrụ ahụ anaghị anabata mgbalị iji malite ya na ị ga-achọ ihe ngwọta dị ntakịrị karị.

Hụkwa: Imeri nsogbu na ụda na Windows 10

Usoro 1: Ntụnye aka

Na Windows 10, enwere ike ịmepụta ihe nyocha na nchọpụta nsogbu. A na-akpọ ya site na ebe ngosi site na ntinye aka nri na ike na ịhọrọ ihe kwekọrọ na ihe omume.

Usoro ahụ ga-ebido ọrụ ahụ ma mee nyocha.

Ọ bụrụ na njehie ahụ mere n'ihi nkwụsị banal ma ọ bụ mmetụta mpụga, dịka ọmụmaatụ, n'oge nwelite na-esonụ, nrụnye ma ọ bụ wepụ ndị ọkwọ ụgbọala na mmemme ma ọ bụ mgbake nke os, ihe ga-esi na ya pụta.

Hụkwa: Njehie "Ngwaọrụ Ngwaọrụ Ejighị arụnyere" na Windows 10

Usoro 2: Ntuziaka Malite

Ngwá ọrụ nhazi ngwa ngwa bụ, n'ezie, ọ dị mma, ma ọ bụghị mgbe niile iji ya eme ihe dị irè. Nke a bụ eziokwu na ọrụ ahụ nwere ike ọ gaghị amalite maka ihe dịgasị iche iche. Ọ bụrụ na nke a mere, ị ga-anwa ime ya na aka.

  1. Mepee usoro search engine wee banye "Ọrụ". Gbaa ngwa ahụ.

  2. Na-achọ ndepụta "Windows Audio" ma pịa ya ugboro abụọ, mgbe nke ahụ, windo ndị ụlọ ahịa ga-emeghe.

  3. N'ebe a, anyị setịpụrụ uru maka ụdị mmalite ọrụ "Akpaaka"ntinye "Tinye"mgbe ahụ "Gbaa ọsọ" ma Ok.

Nsogbu puru ime:

  • Ọrụ ahụ amaliteghị site n'ịdọ aka ná ntị ma ọ bụ njehie ọ bụla.
  • Mgbe emechara, ụda ahụ apụtaghị.

N'ọnọdụ dị otú a, lelee ịdabere na window windo (pịa okpukpu abụọ na aha na ndepụta). Na taabụ na aha kwesịrị ekwesị, anyị na-emeghe alaka niile site na ịpị sures, anyị na-elekwa ọrụ ndị ọrụ anyị na-adabere na nke ndị a dabere na ya. Maka ọnọdụ ndị a niile, a ga-eme ihe niile a kọwara n'elu.

Rịba ama na ọrụ ndị dara ada (na ndepụta elu) ga-amalite site na ala ruo n'elu, ya bụ, buru ụzọ "RPC Endpoint Mapper" wee nwee ike iji mee ihe.

Mgbe nhazi ahụ zuru ezu, enwere ike ịchọtaghachi ya.

Nzọụkwụ 3: "Iwu Iwu"

"Iwu Iwu"arụ ọrụ dika onye nchịkwa nwere ike idozi ọtụtụ nsogbu usoro. Ọ dị mkpa iji ọsọ na-eme ọtụtụ usoro nke koodu.

More: Otu esi emeghe "Iwu Iwu" na Windows 10

A ga-etinye iwu n'usoro n'usoro nke enyere ha n'okpuru. A na-eme nke a naanị: anyị abanye wee pịa Tinye. Debanye aha adịghị mkpa.

nbido mmalite RpcEptMapper
nbido malitere DcomLaunch
nbido mmalite RpcSs
nbido nbido AudioEndpointBuilder
mmalite Audiosrv

Ọ bụrụ na achọrọ (ụda ahụ agbanyeghị), anyị na-agbanyeghachi.

Usoro 4: Weghachite OS

Ọ bụrụ na mgbalị ịmalite ọrụ ahụ ewetaghị arụmọrụ a chọrọ, ịkwesịrị ịtụgharị uche banyere iji weghachi usoro ahụ ruo ụbọchị mgbe ihe niile na-arụ ọrụ nke ọma. Ị nwere ike ime nke a site na ọrụ pụrụ iche a wuru. Ọ na-arụ ọrụ ma ozugbo na Windows "na-agba ọsọ" nakwa na ebe mgbake.

Gụkwuo: Olee otú ị ga-esi tụgharịa Windows 10 na ebe weghachite

Usoro 5: Lelee maka nje

Mgbe nje na-abanye na PC, nke ikpeazụ "dozie" na ebe ndị dị na usoro ahụ, nke a na-apụghị 'ịchụpụ' ha site n'enyemaka nke mgbake. A na-enye ihe ịrịba ama nke ọrịa na usoro nke "ọgwụgwọ" na isiokwu dị na njikọ dị n'okpuru ebe a. Jiri nlezianya gụọ ihe omume a, ọ ga-enyere aka wepụ ọtụtụ nsogbu dị otú a.

Gụkwuo: Ịlụ ọgụ kọmputa

Mmechi

A pụghị ịkpọ ọrụ ọdịyo usoro ihe dị mkpa, ma ọrụ ya na-ezighị ezi na-eme ka ọ ghara ikwe anyị omume iji kọmputa rụọ ọrụ. Nkwụsị ya mgbe niile kwesịrị ịkwalite echiche ahụ na ọ bụghị ihe niile dị na PC. Nke mbụ, ọ bara uru ịme ihe mgbochi nje, wee chọpụta ndị ọzọ - ndị ọkwọ ụgbọala, ngwaọrụ onwe ha, na ihe ndị ọzọ (njikọ mbụ bụ na mmalite nke isiokwu ahụ).