Dekọọ vidiyo site na desktọọpụ gị na Open Broadcaster Software (OBS)

Enwere m ihe karịrị otu ugboro banyere ihe ndekọ vidiyo dị iche iche na ụda si na desktọọpụ na site n'egwuregwu dị na Windows, tinyere ihe ndị a na-akwụ ụgwọ ma dị ike dịka Bandicam na ngwọta dị mfe na dị irè dika NVidia ShadowPlay. Na nyochaa a, anyị ga-ekwu maka usoro ọzọ dị otú ahụ - OBS ma ọ bụ Open Broadcasting Software, nke ị nwere ike idekọ vidiyo na ụda sitere na isi mmalite dị iche iche na kọmputa gị dị mfe, yana igosi mgbasaozi nke desktọọpụ na egwuregwu gị na ọrụ ndị a ma ama dịka YouTube ma ọ bụ tụgharịa.

Ọ bụ ezie na eziokwu ahụ bụ n'efu (nke a bụ ihe ngwanrọ na-emeghe), ọ na-enye ohere dị ukwuu maka ịdekọ vidiyo na ọdịyo site na kọmputa, na-arụpụta ihe na, ihe dị mkpa maka onye ọrụ anyị, nwere interface na Russian.

Na ihe atụ dị n'okpuru ebe a, a ga-egosipụta ojiji nke OBS maka ịdekọ vidio site na desktọọpụ (ya bụ na -emepụta ihe ntanetịpụ), ma ọ pụkwara iji ngwa ngwa dee ndekọ vidio, enwere m olileanya mgbe ị gụsịrị nyocha ahụ, ọ ga-edozi otu esi eme ya. Rịba ama na OBS dị ugbu a na nsụgharị abụọ - OBS Omuma maka Windows 7, 8 na Windows 10 na OBS Studio, nke na mgbakwunye na Windows akwado OS X na Linux. A ga-atụle nhọrọ mbụ (nke abụọ bụ ugbu a n'oge mmalite nke mmepe ma nwee ike ghara ịdabere).

Jiri OBS ka ịdekọ vidiyo site na desktọọpụ na egwuregwu

Mgbe ịmalitere Open Broadcaster Broadcast, ị ga-ahụ ihuenyo n'enweghị ihe ọ bụla na-atụ aro ịmalite mgbasa ozi, malite ndekọ ma ọ bụ malite mbido. N'otu oge ahụ, ọ bụrụ na ime ozugbo ihe nke dị n'elu, mgbe ahụ, naanị ihuenyo nkịtị ga-agbasa ma ọ bụ dekọọ (Otú ọ dị, site na ndabara, na ụda, ma site na igwe okwu na ụda sitere na kọmputa).

Iji debe vidiyo site na isi iyi ọ bụla, gụnyere Windows desktọọpụ, ịkwesịrị ịgbakwunye isi iyi a site na ntinye aka nri na listi kwesịrị ekwesị na ntọala window.

Mgbe ị gbakwụnye "Desktọpụ" dị ka isi iyi, ị nwere ike ịhazi njide òké, họrọ otu n'ime ndị nlekota, ma ọ bụrụ na e nwere ọtụtụ n'ime ha. Ọ bụrụ na ịhọrọ "Egwuregwu", mgbe ahụ, ị ​​ga-enwe ike ịhọrọ otu usoro mmemme (ọ bụghị egwuregwu) nke a ga-ede windo ya.

Mgbe nke ahụ gasịrị, pịa "Malite ndekọ" - na nke a, a ga-edekọ vidiyo site na desktọọpụ na ụda na "Video" nchekwa na kọmputa gị na .flv usoro. Ịnwekwara ike ịgagharị nyocha iji nyochaa na ijide vidiyo na-arụ ọrụ nke ọma.

Ọ bụrụ na ịchọrọ ịtọ ntọala zuru ezu, gaa na ntọala. N'ebe a, ị nwere ike ịgbanwe nhọrọ ndị na-esonụ (ụfọdụ n'ime ha nwere ike ọ gaghị adị, dabere na ngwaike eji na kọmputa, karịsịa, kaadị vidiyo):

  • Ngbanwe - itinye codecs maka vidiyo na ọdịyo.
  • Mgbasa ozi - ịmepụta mgbasa ozi vidio na nke ọma na ọrụ dị iche iche n'ịntanetị. Ọ bụrụ naanị na ị chọrọ idekọ vidio na kọmputa, ịnwere ike ịtọ ọnọdụ ka "Nchịkọta mpaghara". Mgbe nke a gasịrị, ị nwere ike ịgbanwe nchekwa ahụ iji chekwaa vidiyo ma gbanwee usoro si flv na mp4, nke a kwadoro.
  • Video na ọdịyo - ịtọ ntọala ndị dị mkpa. Karịsịa, ngosipụta vidiyo na-adabaghị adaba nke kaadị vidiyo ahụ, FPS mgbe ị na-edekọ, ebe isi maka ndekọ ọdịyo.
  • Hotkeys - hazie hotkeys maka ịmalite na ịkwụsị ndekọ na mgbasa ozi, na-enyere ma kwụsị nkwupụta ụda, wdg.

Atụmatụ ndị ọzọ nke usoro ihe omume ahụ

Ọ bụrụ na ịchọrọ, na mgbakwunye na ịdekọ ihuenyo ozugbo, ịnwere ike ịgbakwunye foto kamera na n'elu vidiyo ahụ edere site na ịgbakwunye "Ngwaọrụ Nwepu" na ndepụta ihe ndekọ ma dozie ya n'otu ụzọ ahụ dịka e mere maka desktọọpụ.

Enwere ike imeghe ntọala nke ọ bụla site na ịpị abụọ na ya na listi. Ụfọdụ ntọala dị elu, dịka ịgbanwe ọnọdụ ahụ, dị site na nchịkọta nhọrọ nri-pịa.

N'otu aka ahụ, i nwere ike itinye akara mmiri ma ọ bụ akara na vidiyo ahụ, jiri "Image" dịka isi iyi.

Nke a abụghị ndepụta zuru oke nke ihe a ga-eme na Open Broadcaster Software. Dịka ọmụmaatụ, ọ ga-ekwe omume ịmepụta ọnọdụ dị iche iche dị iche iche (dịka ọmụmaatụ, ndị dị iche iche monitors) ma mee ntụgharị n'etiti ha n'oge ndekọ ma ọ bụ mgbasa ozi, na-akpaghị aka na-eme ka igwe okwu ghara ịdị na "nkwụsị" (Noise Gate), ịmepụta profaịlụ na ụfọdụ ntọala codec.

Echere m, nke a bụ otu n'ime nhọrọ ndị mara mma maka usoro free maka ịdekọ vidiyo site na ntanetị kọmputa, na-ejikọta ihe dị iche iche, arụmọrụ na nchekasị dị mfe site n'iji ya eme ihe ọbụna maka onye ọrụ novice.

Ekwadoro m ịnwale, ma ọ bụrụ na ị chọtabeghị ngwọta maka ọrụ ndị dị otú ahụ, nke ga-adịrị gị mma maka usoro nke njedebe. Download OBS na mbipụta a tụlere, nakwa dịka ohuru - OBS Studio ị nwere ike si na saịtị //obsproject.com/