Esi mepụta faịlụ bat na Windows

Ọtụtụ mgbe, atụmatụ maka ime ihe ma dozie na Windows 10, 8, na Windows 7 gunyere nzọụkwụ dịka: "mepụta faịlụ .bat na ọdịnaya ndị a ma mee ya." Otú ọ dị, onye ọrụ novice anaghị ama mgbe niile iji mee nke a na ihe faịlụ ahụ na-anọchi anya ya.

Nke a nkuzi kọwaa otú ịmepụta faịlụ bat, gbanye ya, na ụfọdụ ozi agbakwunyere nke nwere ike ịba uru na ọnọdụ nke isiokwu ahụ.

Ịmepụta faịlụ .bat na ederede

Ụzọ mbụ na kachasị mfe iji mepụta faịlụ bat bụ iji usoro Standard Notepad, nke dị na nsụgharị niile nke Windows ugbu a.

Ihe ndị e kere eke ga-abụ dị ka ndị a.

  1. Malite Notepad (nke dị na Mmemme - Ngwa, na Windows 10 ọ bụ ngwa ngwa ịmalite site na nchọta na ngalaba ọrụ, ọ bụrụ na enweghi ederede na menu Malite, ị nwere ike ịmalite ya na C: Windows notepad.exe).
  2. Banye koodu nke faịlụ bat gị (dịka ọmụmaatụ, detuo ebe, ma ọ bụ detuo onwe gị, banyere iwu ụfọdụ - n'ihu na ntụziaka).
  3. Na nchịkọta nhọrọ, họrọ "Njikwa" - "Zọpụta Dịka", họrọ ebe ịchekwa faịlụ ahụ, dee aha faịlụ ahụ na ndọtị .bat na, n'ezie, na "Ụdị faịlụ" setịpụrụ "All faịlụ."
  4. Pịa "Chekwa."

Rịba ama: ọ bụrụ na anaghị echekwa faịlụ ahụ na ọnọdụ ahụ akọwapụtara, dịka ọmụmaatụ, na ụgbọala C, na ozi "Ị nweghị ikikere iji chekwaa faịlụ na ebe a," chekwaa ya na folda Documents ma ọ bụ na desktọọpụ, wee dezie ya na ọnọdụ achọrọ ( Ihe kpatara nsogbu ahụ bụ na n'ime Windows 10, ịchọrọ ikike nchịkwa ịdegara na nchekwa ụfọdụ, na ebe ọ bụ na Notepad anaghị agba ọsọ dịka onye nchịkwa, ọ pụghị ịchekwa faịlụ ahụ na folda a kapịrị ọnụ).

Ọ bụrụ na ịmalite ya, iwu niile edepụtara na faịlụ a ga-egbu ya (na-eche na ọ dịghị njehie na ikike nchịkwa chọrọ: na ụfọdụ, ịnwere ike ịme faịlụ bat ahụ dị ka onye nchịkwa: pịa aka nri na faịlụ .bat - gba ọsọ dịka onye nchịkwa na menu ndị ọzọ).

Rịba ama: n'ọdịnihu, ọ bụrụ na ịchọrọ idezi faịlụ ahụ e kere eke, pịa ya na bọtịnụ òké aka ma họrọ "Dezie".

Enwere ụzọ ndị ọzọ iji mee faịlụ bat, ma ha niile na-eme ka ederede ederede otu iwu kwa akara na ederede ederede ọ bụla ederede (na-enweghị formatting), nke a na - echekwa ya na .bat ndọtị (dịka ọmụmaatụ, na Windows XP na 32-bit Windows 7 ị nwere ike ịmepụta faịlụ .bat na akara iwu site na iji nchịkọta ederede (dezie).

Ọ bụrụ na ị gosipụtara ngosipụta nke ntinye faịlụ (mgbanwe na nchịkwa nchịkwa - nhọrọ nyocha - lee - zoo ndọtị nke ụdị faịlụ ndị edeturu), mgbe ahụ, i nwere ike ịmepụta faịlụ .txt, wee nyegharịa faịlụ ahụ site na ịtọye mgbatị .bat.

Gaa na mmemme na faịlụ bat na iwu ndị ọzọ

Na faịlụ ogbe, ị nwere ike ịme ihe omume na iwu ọ bụla site na ndepụta a: //technet.microsoft.com/ru-ru/library/cc772390(v=ws.10).aspx (ọ bụ ezie na ụfọdụ n'ime ihe ndị a nwere ike ị gaghị efu na Windows 8 na Windows 10). Ọzọkwa, ọ bụ naanị ụfọdụ ozi bụ isi maka ndị ọrụ ọ bụla novice.

Ọrụ kachasịsịsị iche bụ ihe ndị a: ịmepụta usoro ihe omume ma ọ bụ ọtụtụ mmemme site na faịlụ .bat, ịmepụta ọrụ ụfọdụ (dịka ọmụmaatụ, ikpochadoodu nchekwa, kesaa Wi-Fi na laptọọpụ, na-emechi kọmputa site na oge).

Ịme ihe omume ma ọ bụ mmemme jiri iwu:

malite "" path_to_program

Ọ bụrụ na ụzọ nwere oghere, buru ụzọ dum na ntinye abụọ, dịka ọmụmaatụ:

malite "" "C:  Mmemme faịlụ  program.exe"

Mgbe usoro ihe omume ahụ gasịrị, ị nwekwara ike ịdee njedebe nke ọ ga - agba ọsọ, dịka ọmụmaatụ (n'otu aka ahụ, ọ bụrụ na mpaghara mmeghe nwere oghere, tinye ha na ntinye):

malite "" c:  windows  notepad.exe file.txt

Rịba ama: na nzaghachi abụọ mgbe ịmalitechara, nkọwapụta ga-agụnye aha nke faịlụ ntụziaka gosipụtara na nkụnye ederede iwu. Nke a bụ nhọrọ, ma na enweghị ntinye ndị a, igbu faịlụ bat ndị nwere ntinye na ụzọ na nkeji nwere ike ịga n'ụzọ a na-atụghị anya ya.

Akụkụ ọzọ bara uru na-ebupụta faịlụ ọzọ bat site na faịlụ ugbu a, a nwere ike ime nke a site na iji iwu oku:

kpọọ ụzọ_file_bat nkeji

A ga-agụnye mkpụrụokwu ndị a gafere na mbido n'ime faịlụ bat ọzọ, dịka ọmụmaatụ, anyị na-akpọ faịlụ ahụ na parameters:

kpọọ file2.bat parameter1 parameter2 parameter3

Na file2.bat, i nwere ike gụọ paradaịs ndị a ma jiri ha dị ka ụzọ, sụgharịa maka na-agba ọsọ ndị ọzọ mmemme n'ụzọ ndị a:

weghachite% 1 ncho% 2 ncho%% kwụsị

Ee maka nkebi nke ọ bụla anyị na-eji nọmba ọnụọgụgụ ya na pasent percent. Ihe ga-esi na ihe atụ ahụ dị n'elu pụta ga-emepụta ihe niile ederede gafere na windo iwu ahụ (a na-eji akara ntanye iji gosipụta ederede na windo njikwa).

Na ndabara, windo iwu ahụ mechiri ngwa ngwa mgbe egbuchara iwu niile. Ọ bụrụ na ịchọrọ ịgụ ozi n'ime windo ahụ, jiri iwu ezumike - ọ ga-akwụsị mkpochapụ iwu (ma ọ bụ mechie windo) tupu ịpị igodo ọ bụla na njikwa site n'aka onye ọrụ.

Mgbe ụfọdụ, tupu ịmea iwu ọzọ, ọ dị gị mkpa ichere oge (dịka ọmụmaatụ, tupu usoro mbu amalite). Iji mee nke a, ịnwere ike iji iwu:

oge oge / t time_in sekọnd

Ọ bụrụ na ịchọrọ, ịnwere ike ịme ihe omume ahụ na mpempe ma ọ bụ gbasaa vidiyo site na iji MIN na MAX parameters tupu ịkọwa usoro ihe omume ahụ, dịka ọmụmaatụ:

malite "" / MIN c:  windows  notepad.exe

Iji mechie window windo mgbe iwu niile e gburu (ọ bụ ezie na ọ na-emechi mgbe ọ na-amalite mmalite iji malite), jiri iwu ọpụpụ na akara ikpeazụ. Ọ bụrụ na njikwa ahụ adịghị emechi mgbe ịmalitere usoro ahụ, gbalịa jiri iwu a:

cmd / c mmalite / b "" ụzọ_to_programme parameters

Rịba ama: na iwu a, ọ bụrụ na usoro ihe omume ahụ ma ọ bụ akụkụ ahụ nwere oghere, enwere ike inwe nsogbu nsogbu, nke nwere ike idozi dị ka nke a:

cmd / c start "" / d "path_to_folder_with_spaces" / b program_file_name "parameters_with_spaces"

Dika i kwugoro, nke a bu nani ihe omuma banyere ihe eji eme ihe na otutu ihe. Ọ bụrụ na ịchọrọ ịrụ ọrụ ndị ọzọ, gbalịa ịchọta ozi dị mkpa na Ịntanetị (lee, dịka ọmụmaatụ, "mee ihe na akara iwu" ma jiri iwu ndị ahụ na faịlụ .bat) ma ọ bụ jụọ ajụjụ na ihe ndị a, M ga-anwa inyere aka.