Etu esi kpochie ugbo

Mgbe ị na-arụ ọrụ na Excel, a na-arụ ọrụ mgbe ụfọdụ ka mgbe ị banyere otu ụbọchị kpọmkwem na cell, a gosipụtara ụbọchị nke izu, nke dabara na ya. Dị ka o kwesịrị ịdị, iji dozie nsogbu a site na nhazi dị otú ahụ dị ike dika Excel, ikekwe, na n'ọtụtụ ụzọ. Ka anyị hụ ihe nhọrọ ga-eme maka ịrụ ọrụ a.

Gosi ụbọchị izu n'izu Excel

E nwere ọtụtụ ụzọ iji gosipụta ụbọchị nke izu dị ka ụbọchị ahụ e dere, site na nhazi mkpụrụ ndụ ma kwụsị na iji ọrụ. Ka anyị lelee nhọrọ niile dị ugbu a maka ịrụ ọrụ a na Excel, ka onye ọrụ wee họrọ nke kachasị mma maka otu ọnọdụ.

Usoro 1: Na-etinye Nhazi

Nke mbụ, ka anyị hụ otú iji usoro nhazi usoro ekwentị nwere ike igosi ụbọchị nke izu site na ụbọchị ịbata. Nhọrọ a na-agụnye ịgbanata ụbọchị maka ọnụahịa a kapịrị ọnụ, ma ghara ịchekwa ngosipụta nke ụdị data abụọ a na mpempe akwụkwọ.

  1. Tinye ụbọchị ọ bụla nwere ụbọchị, ọnwa na afọ na cell na mpempe akwụkwọ ahụ.
  2. Pịa na cell na bọtịnụ òké aka. Na-etinye aka na menu ndokwa. Họrọ ọnọdụ na ya "Hazie mkpụrụ ndụ ...".
  3. Nhazi usoro malitere. Bugharịa na taabụ "Ọnụ ọgụgụ"ma ọ bụrụ na emeghere ya na taabụ ọzọ. Ọzọkwa na ngwugwu oke "Ụdị Nọmba" mee ka mgbanwe ahụ gaa n'ọkwá "Ụdị niile". N'ọhịa "Ụdị" tinye aka na uru a:

    DDDD

    Mgbe pịa na bọtịnụ ahụ "OK" na ala nke windo ahụ.

  4. Dịka ị pụrụ ịhụ, na cell, kama nke ụbọchị, a ga-egosipụta aha zuru ezu nke ụbọchị izu. Na nke a, ịhọrọ cell a, na ntụziaka usoro, ị ka na-ahụ ngosipụta ụbọchị.

N'ọhịa "Ụdị" windo windo kama uru "DDDD" I nwekwara ike tinye okwu ahụ:

DDD

N'okwu a, akwụkwọ mpempe akwụkwọ ahụ ga-egosipụta aha aha nke ụbọchị izu.

Ihe omumu: Otu esi agbanwe usoro cell na Excel

Usoro 2: jiri ọrụ TEXT

Ma usoro ahụ e depụtara n'elu na-agụnye ịtụgharị ụbọchị ahụ n'ụbọchị izu. Enwere nhọrọ maka ụkpụrụ abụọ a ka egosiputa na mpempe akwụkwọ? Nke ahụ bụ, ọ bụrụ na anyị tinye ụbọchị n'otu sel, mgbe ahụ, a ghaghị igosipụta ụbọchị nke izu na ọzọ. Ee, nhọrọ a dị. Enwere ike ime ya site na iji usoro a Ederede. Na nke a, uru anyị chọrọ ga-egosipụta na cell ahụ akọwapụtara na usoro ederede.

  1. Dee ụbọchị na ihe ọ bụla nke mpempe akwụkwọ ahụ. Wee họrọ ọnyà efu ọ bụla. Pịa na akara ngosi ahụ "Tinye ọrụ"nke dị nso na ntụ ọka.
  2. Window amalite. Ndị isi ọrụ. Gaa na otu "Ederede" na site na ndepụta nke ndị ọrụ na-ahọrọ aha "TEXT".
  3. Ikwupụta esemokwu arụ ọrụ na-emepe. Ederede. Ejiri onye ọrụ a iji gosipụta ọnụ ọgụgụ a kapịrị ọnụ na ụdị ịhọrọ ederede. O nwere okwu mmechi a:

    = TEXT (Bara Uru; Nhazi)

    N'ọhịa "Uru" anyị ga-ezipụta adreesị nke cell nke nwere ụbọchị. Iji mee nke a, debe cursor na mpaghara a kapịrị ọnụ na aka ekpe-a na cell a na mpempe akwụkwọ ahụ. E gosipụtara adreesị ahụ ozugbo.

    N'ọhịa "Hazie" dabere na ihe anyị chọrọ iji nweta echiche nke ụbọchị n'izu ahụ, zuru ma ọ bụ kagburu, tinye okwu ahụ dddd ma ọ bụ ddd enweghị nzacha.

    Mgbe ị banyere data a, pịa bọtịnụ ahụ "OK".

  4. Dịka ị nwere ike ịhụ na cell ahụ anyị họọrọ na mmalite, a na-egosipụta ụbọchị nke izu izu na nchịkọta nhọrọ ederede. Ugbu a, anyị nwere na mpempe akwụkwọ ma ụbọchị ma ụbọchị nke izu na-egosipụta n'otu oge.

Ọzọkwa, ọ bụrụ na agbanweela uru ụbọchị na cell, ụbọchị izu ga-agbanwe agbanwe ozugbo. Ya mere, igbanwe ụbọchị ị ga-achọpụta ụbọchị ụbọchị n'izu ọ ga-ada.

Ihe omumu: Ọkachamara ọkachamara Excel

Usoro 3: jiri ọrụ DENNED

Enwere onye ọrụ ọzọ nwere ike igosipụta ụbọchị n'izu n'ibo nyere. Nke a bụ ọrụ ỤBỌCHỊ. N'eziokwu, ọ naghị egosipụta aha ụbọchị izu ahụ, mana ọnụ ọgụgụ ya. N'okwu a, onye ọrụ nwere ike ịtọ nke ụbọchị (site na Sunday ma ọ bụ site na Monday) a gụọ ọnụ ọgụgụ ahụ.

  1. Họrọ cell iji gosipụta ọnụ ọgụgụ nke ụbọchị izu. Pịa na akara ngosi ahụ "Tinye ọrụ".
  2. Window meghere ọzọ. Ndị isi ọrụ. Oge a anyị na-aga na ụdị "Ụbọchị na Oge". Họrọ aha "DENNED" ma pịa bọtịnụ ahụ "OK".
  3. Gaa na njikwa esemokwu ọrụ. ỤBỌCHỊ. O nwere okwu mmechi a:

    = DENNED (date_num_number_format; [type])

    N'ọhịa "Ụbọchị nhazi usoro" anyị na-abanye ụbọchị ma ọ bụ adreesị nke cell na mpempe akwụkwọ nke ọ dị.

    N'ọhịa "Ụdị" wepụta nọmba site na 1 ruo 3nke na-ekpebi otu a ga - esi gụọ ụbọchị nke izu. Mgbe ịtọ nọmba ahụ "1" ọnụ ọgụgụ ahụ ga - amalite site na Sunday, a ga - ezigakwa ụbọchị nke izu a nọmba ọnụọgụgụ "1". Mgbe ịtọba uru ahụ "2" a ga-eme ọnụ ọgụgụ site na Monday. Ụbọchị nke izu a ga-enye nọmba serial. "1". Mgbe ịtọba uru ahụ "3" ọnụ ọgụgụ ga-ewere ọnọdụ site na Monday, ma na nke a, a ga-ekenye Monday ụbọchị ọnụọgụ "0".

    Arụmụka "Ụdị" adịghị achọrọ. Ma, ọ bụrụ na i wepụ ya, a na-atụle ya na uru nke esemokwu ahụ hà "1"nke ahụ bu, izu-amalite na sunday. Ya mere a nabatara ya na mba ndị na-asụ Bekee, mana nhọrọ a anaghị adabara anyị. Ya mere, n'ubi "Ụdị" tọọ uru "2".

    Mgbe ịmechara omume ndị a, pịa bọtịnụ ahụ "OK".

  4. Dịka ị pụrụ ịhụ, na cell ahụ a kapịrị ọnụ gosipụtara nọmba usoro nke ụbọchị izu ahụ, nke dabara na ụbọchị abanye. N'ọnọdụ anyị, nọmba a "3"nke pụtara Wednesday.

Dị ka ọrụ gara aga, mgbe ị gbanwere ụbọchị ahụ, ọnụ ọgụgụ nke ụbọchị izu n'ime cell nke arụ ọrụ na-agbanwe agbanwe na-akpaghị aka.

Ihe omumu: Ọrụ nke ụbọchị na oge na Excel

Dịka ị pụrụ ịhụ, na Excel, enwere nhọrọ atọ dị mkpa iji gosi ụbọchị ahụ dị ka ụbọchị n'izu. Ha niile dịtụ mfe, ha anaghị achọ ka ndị ọkachamara ọ bụla mara ha. Otu n'ime ha bụ iji usoro pụrụ iche, ndị ọzọ abụọ ejiri ọrụ rụọ ọrụ iji nweta ihe mgbaru ọsọ ndị a. Nyere na usoro na usoro nke igosipụta data na nke ọ bụla n'ime ikpe ndị a kọwara dị oke iche, onye ọrụ ga-ahọrọ nke n'ime nhọrọ ndị a n'ọnọdụ ụfọdụ dabara ya mma.