Ezigbo Nchekwa 3.0.9

Ọtụtụ ndị ọrụ na-ejikarị laptọọpụ ha na-ejikọta na netwọk, na-arụ ọrụ naanị na batrị. Otú ọ dị, mgbe ụfọdụ akụrụngwa anaghị ada ada ma kwụsịrị ịchọta kọmputa kọmpụta. Ihe kpatara kpatara nsogbu ahụ, mgbe laptọọpụ ahụghị batrị ahụ, ajụjụ ahụ na - ebili: "Ihe ị ga - eme", ma eleghị anya, ole na ole ma mee ka ọ bụghị naanị nsogbu na batrị, kamakwa nkwụsịtụ na ngwanrọ nke laptọọpụ. Ka anyị lebakwuo anya na ngwọta nke njehie na ịchọpụta batrị na laptọọpụ.

Gbanwee nsogbu nke ịchọta batrị na laptọọpụ

Mgbe nsogbu ahụ na-eme, akara usoro ihe ngosi ahụ na-agwa onye ọrụ banyere nke a na ịdọ aka ná ntị kwekọrọ. Ọ bụrụ, mgbe ị gbasịrị ntụziaka niile, ọnọdụ ahụ gbanwere "Ejikọtara"Nke a pụtara na arụ ọrụ niile n'ụzọ ziri ezi ma edozi nsogbu ahụ.

Nzọụkwụ 1: Melite ngwongwo ngwaike

Nzọụkwụ mbụ bụ iji rụkwaa ngwá ọrụ ahụ, ebe ọ bụ na obere nsogbu ngwongwo nwere ike kpatara nsogbu ahụ. A choro onye ọrụ ahụ naanị ihe ole na ole dị mfe. Soro ntuziaka dị n'okpuru ebe a, mmelite ahụ ga-aga nke ọma:

  1. Gbanyụọ ngwaọrụ ma kwupu ya na netwọk.
  2. Gbanye ya na nchikota azu gi na wepu batrị.
  3. Na laptọọpụ nwere nkwarụ, jide bọtịnụ ike maka iri abụọ sekọnd iji tọgharịa ụfọdụ ike.
  4. Ugbu a tinye batrị ahụ, gbanye laptọọpụ ahụ ma gbanye ya.

Ighaghachi ihe akụrụngwa na-enyere ọtụtụ ndị ọrụ aka, mana ọ na-arụ ọrụ n'ọnọdụ ndị kpatara nsogbu kpatara usoro nkwụsịtụ dị mfe. Ọ bụrụ na omume ndị ahụ emeghị ihe ọ bụla, gaa n'ihu na ụzọ ndị a.

Nzọụkwụ 2: Tọgharịa ntọala BIOS

Ụfọdụ ntọala BIOS mgbe ụfọdụ na-arụ ọrụ na-ezighị ezi nke ụfọdụ components nke ngwaọrụ ahụ. Ngbanwe nhazi nwere ike ibute nsogbu na nchọpụta batrị. Mbụ, ịkwesịrị ịme nrụpụta iji weghachite ntọala ahụ na ntọala ụlọ ọrụ ha. A na-eme usoro a site na ụzọ dị iche iche, ma ha niile dị mfe, ha anaghị achọ ihe ọmụma ma ọ bụ nkà ndị ọzọ sitere na onye ọrụ ahụ. Enwere ike ịchọta ntuziaka zuru ezu maka ntọgharịa ntọala BIOS na isiokwu anyị na njikọ dị n'okpuru ebe a.

Gụkwuo: Tọgharia ntọala BIOS

Nzọụkwụ 3: Kwalite BIOS

Ọ bụrụ na nrụpụta ahụ enyeghị ihe ọ bụla, ọ bara uru ịgbalị ịwụnye mbipụta ngwa ngwa ọhụrụ maka BIOS nke ngwaọrụ eji. A na-eme nke a site na iji ọrụ ndị ọzọ, na sistemụ arụmọrụ n'onwe ya ma ọ bụ na ọnọdụ MS-DOS. Usoro a ga - ewe obere oge ma ga - achọ mgbalị, jiri nlezianya na - agbaso nzọụkwụ ọ bụla nke ntụziaka ahụ. Isiokwu anyị na-akọwa usoro dum nke imelite BIOS. Ị nwere ike ịmatakwu ya na njikọ dị n'okpuru.

Ihe ndi ozo:
BIOS melite na kọmputa
Software maka imelite BIOS

Na mgbakwunye, ọ bụrụ na nsogbu batrị, anyị na-akwado ịnwale ya site na mmemme pụrụ iche. A na-ahụkarị ọdịda na batrị, ndụ nke na-abịa na njedebe, n'ihi ya ị kwesịrị ịṅa ntị na ọnọdụ ya. N'okpuru ebe a bụ njikọ na isiokwu anyị, nke na-akọwa ụzọ niile maka ịhazi nyocha batrị.

Gụkwuo: Nchọpụta batrị laptọọpụ

Taa, anyị agbasasịla ụzọ atọ nke esi edozi nsogbu ahụ na nchọpụta nke batrị na laptọọpụ. Ha niile choro ihe ụfọdụ ma dị iche na mgbagwoju anya. Ọ bụrụ na enweghị ntụziaka ewetapụtara, ọ bara uru ị kpọtụrụ ụlọ ọrụ ahụ, ebe ndị ọkachamara ga-achọpụta ihe arụ ọrụ ahụ ma rụzigharị ọrụ, ọ bụrụ na o kwere mee.