Degrading Debian 8 na Version 9

Isiokwu a ga-enwe nduzi nke ị nwere ike ịmepụta Debian 8 os na version 9. A ga-ekewa ya na isi ihe dị iche iche, nke a ga-arụ ọrụ mgbe nile. Ọzọkwa, maka nkwekọrịta gị, a ga-enye gị ntụziaka ndị bụ isi maka ịme ihe niile akọwapụtara. Na-ege ntị.

Debian OS Ntuziaka Ntuziaka

N'ihe banyere imelite usoro ahụ, nlekọta agaghị adị oke oke. N'ihi eziokwu ahụ na n'oge ọrụ a ọtụtụ faịlụ dị mkpa ga-ehichapụ na diski, ọ dị mkpa iji kọọ akụkọ ha. Nke kachasị mma, onye ọrụ na-enweghị uche bụ onye na-enwe obi ike na ike ya kwesịrị ịtụle uru na nkwonkwo nile, ma ọ bụ, na ikpe ndị dị oke mkpa, ọ dị mkpa ịgbaso ntuziaka ndị a kọwara n'okpuru.

Nzọụkwụ 1: Nlekọta

Tupu ịmalite, ị ga-akpachara anya mgbe ị kwadoro faịlụ na ọdụ data dị mkpa, ma ọ bụrụ na i jiri ha, dịka ọ bụrụ na ị naghị adabaghachi ha.

Ihe kpatara nlezianya a bụ na a na-eji usoro nchekwa data dị iche iche eme ihe na Debian9. MySQL, nke arụnyere na Debian 8, dị mwute ikwu na ọ bụghị dakọtara na MariaDB nchekwa data dị na Debian 9, yabụ ọ bụrụ na melite ahụ agaghị eme nke ọma, faịlụ niile ga-efu.

Nzọụkwụ mbụ bụ ịchọta kpọmkwem ụdị nke OS ị na-eji ugbu a. Ebe nrụọrụ anyị nwere ntụziaka zuru ezu.

Gụkwuo: Otu esi achọpụta nsụgharị nke nkesa Linux

Nzọụkwụ 2: Na-akwadebe maka nkwalite

Ka ihe ọ bụla wee nwee ọganihu, ịkwesịrị ijide n'aka na ị nwere mmelite kachasị ọhụrụ maka sistemụ arụmọrụ gị. Ị nwere ike ime nke a site na iji iwu atọ a n'aka:

sudo apt-nweta mmelite
sudo apt-nweta nweta nkwalite
sudo apt-nweta nlele nkwalite

Ọ bụrụ na ọ na-eme na ngwanrọ nke atọ ahụ dị na kọmputa gị, nke anaghị esonye na nke ọ bụla n'ime nchịkọta ma ọ bụ gụnyere na sistemụ ahụ site na ihe ndị ọzọ, nke a na-ebelata ohere maka usoro nhazigharị na-ezighị ezi. Ngwa ndị a nile na kọmputa nwere ike ịdebe iwu a:

aptitude search '~ o'

I kwesịrị iwepụ ha niile, wee jiri iwu dị n'okpuru ebe a, chọpụta ma enwetara ngwugwu niile n'ụzọ ziri ezi ma ọ bụrụ na enwere nsogbu ọ bụla na usoro ahụ:

dpkg -c

Ọ bụrụ na mgbe ị mechara iwu ahụ "Njedebe" ọ dịghị ihe egosipụtara, ọ dịghị oke njehie na nchịkọta arụnyere. Ọ bụrụ na enwere nsogbu na usoro ahụ, ha ga-edozi, wee malitegharịa kọmputa ahụ site na iji iwu ahụ:

reboot

Nzọụkwụ 3: Ntọlite

Akwụkwọ ntuziaka a ga-akọwa naanị usoro nhazi usoro nke usoro, nke pụtara na ị ghaghị iji dochie anya nghazi data niile dịnụ. Ị nwere ike ime nke a site na ịmepe faịlụ na-esonụ:

sudo vi /etc/apt/sources.list

Rịba ama: na nke a, vi ga-eji mepee faịlụ ahụ, nke bụ nchịkọta ederede ntinye na nkesa Linux niile site na ndabara. O nweghi njirimara na-ese onyinyo, ya mere ọ ga-esi ike maka onye ọrụ nkịtị iji dezie faịlụ ahụ. Ị nwere ike iji nchịkọta ọzọ, dịka ọmụmaatụ, GEdit. Iji mee nke a, ịkwesịrị dochie iwu "vi" na "gedit".

Na faịlụ na-emepe, ị ga-achọ ịgbanwe okwu niile. "Jessie" (codename os Debian8) na "Ncha" (codename Debian9). N'ihi ya, o kwesịrị ịdị ka nke a:

vi /etc/apt/sources.list
Dee //httpredir.debian.org/debian stretch main contrib
[email protected]/ stretch / mmelite isi

Rịba ama: a ga-eme ka usoro nhazi ahụ dị mfe site na iji ọrụ SED dị oke egwu na imezu iwu dị n'okpuru ebe a.

sed -i 's / jessie / stretch / g' /etc/apt/sources.list

Mgbe ihe niile a mechara, jiri nkwuwa okwu malite nkwalite nke ụlọ nchekwa site na ịbanye "Njedebe" iwu:

apt update

Ihe nlele:

Nzọụkwụ 4: Nwụnye

Iji mee ka os os ohuru, okwesiri ijide n'aka na i nwere ohere zuru ezu na draịvụ ike gi. Ná mmalite na-agbaso iwu a:

apt -o APT :: Get :: Trivial-Only = true dist-upgrade

Ihe nlele:

Ọzọ, ị ga-enyocha folda mgbọrọgwụ. Iji mee nke a, ịnwere ike iji iwu:

df -H

Ntuziaka: iji chọpụta ngwa ngwa ndekọ nke usoro arụnyere na ndepụta na-egosi, ṅaa ntị na kọlụm "Ebugoro" (1). N'ime ya, chọta eriri aka “/” (2) - nke a bụ mgbọrọgwụ nke usoro ahụ. Ọ na-anọgide na ịtụgharị nlele anya ntakịrị aka ekpe na akara "Eme" (3)ebe egosiputara ohere ikuku free.

Na naanị mgbe niile a kwadebere, ị nwere ike ịmepụta melite niile faịlụ. Enwere ike ime nke a site na ime iwu ndị a n'otu ụzọ:

apt nkwalite
apt dist-upgrade

Mgbe ichere ogologo oge, usoro ahụ ga-agwụ ma ị nwere ike ịmalitegharịa usoro ahụ na iwu a ma ama:

reboot

Nzọụkwụ 5: Lelee

Ugbu a, arụ ọrụ arụ ọrụ Debian ka emelitere ọhụrụ na ụdị ọhụrụ ahụ, ma ọ bụrụ na ọ dị, ọ bara uru ịchọpụta ihe ole na ole iji jide n'aka:

  1. Kernel mbipute na iwu:

    uname -mrs

    Ihe nlele:

  2. Ụdị nkesa na iwu:

    lsb_release -a

    Ihe nlele:

  3. Inweta nchịkọta aghara aghara site na ijide iwu ahụ:

    aptitude search '~ o'

Ọ bụrụ na usoro kernel na nkesa na-adabere na Debian 9 Os, ma a chọpụtaghị nchịkọta oge, nke a pụtara na nhazi usoro ahụ nwere ọganihu.

Mmechi

Ịkwalite Debian 8 ruo mbipute 9 bụ mkpebi dị oke mkpa, ma ọganihu ya nke ọma na-adabere nanị na mmejuputa iwu niile dị n'elu. N'ikpeazụ, m ga-achọ ịdọrọ uche gị gaa n'eziokwu ahụ na usoro mmelite ahụ dị ogologo, n'ihi eziokwu ahụ bụ na a ga-ebudata ọtụtụ faịlụ site na netwọk ahụ, ma a gaghị egbochi usoro a, ma ọ bụghị na mgbake nke sistemụ arụmọrụ agaghị ekwe omume.