Jiri Ndepụta Nkọwapụta na Microsoft Excel

N'agbanyeghị na e nwere ike ịzụta ọtụtụ egwuregwu site na EA na ndị mmekọ site na Mmalite, ọ bụghị ndị ọrụ niile na-eme nke ahụ. Ma nke a apụtaghị na ngwaahịa agaghịzi ejikọta na akaụntụ gị na ọrụ a. Iji mee nke a, ọ dị mkpa ịrụ ụfọdụ omume.

Mmegharị nke egwuregwu na Mmalite

A na-eme ka a malite ọrụ site na itinye koodu pụrụ iche. Enwere ike ịnata ya n'ụzọ dịgasị iche dabere n'otú e si nweta egwuregwu ahụ. Lee ụfọdụ ihe atụ:

  • Mgbe ị na-azụ ihe egwuregwu na ụlọ ahịa na-ere ahịa, a na-egosi koodu ma na mgbasa ozi n'onwe ya ma ọ bụ ebe dị n'ime ngwugwu ahụ. N'èzí, a na-ebipụta koodu a n'ụzọ dị nnọọ ntakịrị n'ihi nchegbu gbasara eji ya eme ihe site n'aka ndị ọrụ aghụghọ.
  • Mgbe ị na-enweta usoro iwu nke egwuregwu, a pụrụ igosi koodu ahụ ma na ngwugwu ahụ na onyinye fanyere pụrụ iche - ọ dabere n'echiche nke onye nkwusa.
  • Mgbe ị na-azụ egwuregwu site na ndị ọzọ na-ekesa, a na-enye koodu ahụ iche iche n'ụzọ dị maka ọrụ a. Ọtụtụ mgbe, koodu ahụ na-abịa na nzụta na akaụntụ onye ahụ zụrụ ya.

N'ihi ya, achọrọ koodu, ma ọ bụrụ na ọ dị, ị nwere ike ịme egwuregwu ahụ. Mgbe ahụ, a ga-agbakwunye ya na obo akwukwo mmalite ahụ ma enwere ike iji ya.

Ọ dị mkpa iburu n'uche na e kenyere koodu ahụ n'otu akaụntụ; ọ gaghị ekwe omume iji ya mee ihe ọzọ. Ọ bụrụ na onye ọrụ ahụ chọrọ ịgbanwe akaụntụ ya ma nyefee egwuregwu ya niile n'ebe ahụ, ọ ga-eji nkwado teknụzụ kwurịta nsogbu a. Na-enweghị nzọụkwụ a, ịnwa iji kọntaktị arụ ọrụ na profaịlụ ọzọ nwere ike ime ka ọ ghara igbochi ya.

Usoro mmegharị

Ozugbo ekwesịrị ịsị na ịkwesịrị ịkpachara anya ma buru ụzọ gee ntị tupu onye ọrụ ahụ nyere ikike na profaịlụ nke a chọrọ. Ọ bụrụ na enwere akaụntụ ndị ọzọ, mgbe emechara ha na koodu ahụ ga-abụrịrị ihe na-abaghị uru ọ bụla ọzọ.

Usoro 1: Onye si n'aka

Dịka e kwuru na mbụ, iji mee egwuregwu ahụ, ị ​​ga-achọ nọmba nọmba onye ọ bụla, yana njikọ Ịntanetị.

  1. Mbụ ị chọrọ ka ịbanye na Onye ahịa mbu. N'ebe a, ị kwesịrị ịpị bọtịnụ ahụ "Mmalite" na isi ihe omume ahụ. Na menu nke mepee, họrọ nhọrọ kwesịrị ekwesị - "Agbapụta ngwaahịa ngwaahịa ...".
  2. Window pụrụ iche ga-emeghe, ebe enwere nkọwa dị mkpirikpi banyere ebe ị nwere ike ịhụ koodu na ngwaahịa nke EA na ndị mmekọ, yana ogwe pụrụ iche maka itinye ya. Ịkwesịrị ịbanye ebe a bụ koodu egwuregwu.
  3. Ọ na-anọgide na-pịa bọtịnụ ahụ "Na-esote" - A ga-agbakwunye egwuregwu ahụ na akaụntụ ụlọ akwụkwọ.

Usoro 2: Weebụ Weebụ

O nwekwara ike ime ka egwuregwu ahụ rụọ ọrụ maka akaụntụ na-enweghị onye ahịa - na saịtị Mmalite.

  1. Iji mee nke a, onye ọrụ ga-abanye na ya.
  2. Achọrọ ịga mpaghara "Ọbá akwụkwọ".
  3. N'elu aka nri elu, enwere bọtịnụ "Tinye egwuregwu". Mgbe nrụgide, ihe ọzọ gosipụtara - "Agbapụta Usoro Usoro".
  4. Mgbe ịpịpị bọtịnụ a, windo maara nke ọma maka ịbanye koodu egwuregwu ga-apụta.

N'okwu nke abụọ, ngwaahịa a ga-agbakwunye n'ọbá akwụkwọ nke ngwa ngwa ahụ e tinyere ọnụ ọgụgụ ahụ. Mgbe nke ahụ gasịrị, ị nwere ike ibudata ma malite igwu egwu.

Na-agbakwụnye egwuregwu

E nwekwara ohere nke ịgbakwunye egwuregwu na Mmalite na-enweghị koodu.

  1. Iji mee nke a, onye ahịa ga-pịa "Egwuregwu" na nkụzi ihe omume ahụ, wee họrọ nhọrọ ahụ "Tinye egwuregwu n'ebughị".
  2. Ihe nchọgharị ahụ mepee. Ọ ga-achọ ịchọta faịlụ EXE nke nwere ike ịhọrọ site.
  3. Mgbe ịhọrọ egwuregwu (ma ọ bụ ọbụna usoro ihe omume) a ga-agbakwunye n'ọbá akwụkwọ nke onye ahịa ugbu a. Site ebe a, ị nwere ike ịmepụta ngwaahịa ọ bụla gbakwunyere n'ụzọ a.

Ọrụ a na ụfọdụ nwere ike iji kama koodu. Ụfọdụ ndị mmekọ EA nwere ike ịhapụ egwuregwu ndị nwere ihe nchebe nchebe pụrụ iche. Mgbe ị na-agbalị ịgbakwunye ngwaahịa n'ụzọ dị otú a, otu algorithm pụrụ iche ga-arụ ọrụ, a ga-ejikọkwa ihe omume ahụ na akaụntụ Orig ahụ n'enweghị koodu na mmalite. Otú ọ dị, a na-eji usoro a eme ihe dị ntakịrị n'ihi ụda mgbagwoju anya nke usoro ahụ, yana oke nkesa nke ngwaahịa ahụ site na ndị nkesa. Dịka iwu, ọ bụrụ na egwuregwu a zụrụ na-eji ụdị nkà na ụzụ, a na-ekwu nke a iche, a na-enyekwa ozi na otu esi tinye ụdị ngwaahịa a.

Ọzọkwa, usoro a na-enye gị ohere ịgbakwunye ngwaahịa nke EA mepụtara, nke a na-ekesa mgbe ebighi ebi site na Onyinye usoro nke Mmalite. Ha ga-arụ ọrụ n'otu ụlọ na ngwaahịa ndị ọzọ a na-enye ikikere.

A naghị atụ aro ka ị gbakwunye egwu egwuregwu si EA na ndị mmekọ n'ụzọ dị otú a. A na - enwekarị mgbe usoro ahụ gosipụtara enweghị ikikere site na egwuregwu ahụ, nke a na - esote site na njedebe kpamkpam nke akaụntụ rogue.

Nhọrọ

Ụfọdụ eziokwu ndị ọzọ gbasara usoro mmegharị na mgbakwunye nke egwuregwu na Mmalite.

  • Ụfọdụ nsụgharị egwuregwu nke egwuregwu nwere ntinye aka dijitalụ pụrụ iche nke na-eme ka onye ọ bụla na-agbakwụnye ihe na ngwaahịa na akwukwo Ọbá akwụkwọ na saịtị nke nwere ngwaahịa ikikere. Otú ọ dị, a ghaghị ịghọta na mgbe mgbe, ndị mmadụ na-eduga maka nnwere onwe dị otú a ga-emesị bụrụ ndị a ghọgburu. Nke bụ eziokwu bụ na a na-emelite egwuregwu ndị dị otú ahụ na-akwadoghị ya na ndị ha na ha na-arụkọ ọrụ, na mgbe ha na-agbalị ịnwụnye akara, ihe ntinye aka adịgboroja anaghị arụ ọrụ ma funa efu. N'ihi ya, Mmalite na-ekpughe eziokwu nke aghụghọ, mgbe nke a gasịrị, a machibidoro onye ọrụ ahụ iwu.
  • Ọ dị mkpa ịṅa ntị na aha ndị ọzọ na-ekesa. A na-enwekarị mgbe ndị ahịa na-ere koodu egwuregwu na-abaghị uru na Mmalite. Nke kachasị mma, ha nwere ike ịbụ na ọ dịghị mma. Ọ bụrụ na ọnọdụ ahụ mere, mgbe a na-eji koodu dị ugbu a, nke a na-eji ya eme ihe, mgbe ahụ, onye ọrụ dị otú ahụ nwere ike ịme ka a machibidoro ya n'enweghị ikpe ma ọ bụ nyocha. Ya mere, ọ bara uru ịgwa ndị nkwado teknụzụ n'ọdịnihu na a ga-anwa iji koodu zụrụ n'akụkụ. Okwesiri ime nke a mgbe enweghi obi ike n'eziokwu nke onye na ere ya, ebe EA nkwado nkwado na-abụkarị enyi na enyi, a gaghị amachi ya ma ọ bụrụ na a dọrọ ya aka ná ntị n'ọdịnihu.

Mmechi

Dịka ị pụrụ ịhụ, usoro nke ịgbakwunye egwuregwu na Ọbịbịa Mmalite na-agba ọsọ n'enweghị nsogbu. Ọ bụ naanị ihe dị mkpa izere ihe ndị na-emekarị, ịṅa ntị, na ịzụta ngwaahịa sitere na ndị na-ereghị ọrụ.